Epres lilahagymalekvár
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g lilahagyma61 kcal
-
167g eper50 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g méz152 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g lilahagyma364 kcal
-
1000g eper301 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
2g bors5 kcal
-
14g só0 kcal
-
300g méz912 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
43g lilahagyma16 kcal
-
43g eper13 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
12.9g méz39 kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 288.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6666.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 5485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1728.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 624 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 968 micro
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
-
1 kg lilahagyma
-
1 kg eper
-
1 marék bazsalikom
-
1 tk bors
-
2 tk só
Elkészítés
- Aprítsuk fel a sok-sok hagymát és a sok-sok epret.
- A hagymát pároljuk meg egy kis vízen (kb. 1 dl-t öntöttem alá), és sózzuk meg. (Az epret én eközben készítettem elő, nem kellett ott állnom a hagyma felett hála a víznek.)
- Ha kellően összeesett a hagyma, mehet hozzá az eper is, és kevergetve főzzük addig, amíg az is összeesik. Ő még ereszt magából egy csomó levet, azt is próbáljuk meg elfőzni.
- Mikor már majdnem jó, mehet bele a bors és a méz is.
- A bazsalikom már szinte csak a legvégén megy bele, hogy friss maradjon az íze.
- Töltsük az előkészített, előfőzött üvegekbe. (Nekem 3 db ilyen kisebb üveg lett összesen.)
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4088
- Feltöltés dátuma: 2013. július 12.
Ajánló
Sült camembert-hez, sült húsokhoz, főként vadakhoz tudom elképzelni, de szendvicsbe és szerintem csirkéhez is nagyon finom. Kacsához ISTENI! :) Letesztelve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Legutóbb készítettem a batyuban sült camembert, és ott kísérleteztem ezekkel az ízekkel, és bejött... Aztán kollégáim kérdezték, hogy ezt a lekvárt hogy is kell elképzelni, én találtam-e ki, és hogy van-e belőle kóstoló. Sajnálkozva mondtam, hogy nincs, mert akkor csak annyi készült, amennyi a batyuba ment, ők meg csalódottan néztek rám nagy boci szemekkel... Így hát betértem a boltba szerda este, és úgy döntöttem, ha még lehet epret kapni így az eperszezon vége felé, akkor befőzök egy nagyobb adagot. Láss csodát, és szerencsém lett, úgyhogy íme. A legkedvesebb párbeszéd vele kapcsolatban az egyik kollégámmal: Én: Ízlik? Ő: Érdekes. Én: Jó vagy rossz értelemben? Ő: Nem tudom... még gondolkodok rajta. ... pár óra múlva... Ő: Gondolkodtam, és rájöttem, hogy ízlik.:)