r
Nosalty Logó

Epres lepény Kulináris Túrázó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres lepény Kulináris Túrázó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat összekeverjük (linzer-szerű tésztát kapunk).
  2. Kikent tepsibe (vajjal, liszttel) tesszük, majd 20 percig sütjük (175 fok, légkeverés). Én kisebb tepsit használtam, így magasabb lett a tészta.
  3. Ezután kivesszük a sütőből, majd rátesszük a tetejét: az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra daraboljuk, majd megszórjuk a gyümölcscukorral (én 2 dkg-t írtam, de mindenki a saját szája íze szerint édesítse).
  4. Az édesített epret ráhelyezzük a tésztára, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük a tetejére.
  5. A sütit visszatesszük a sütőbe, és még 20 percet sütjük.
  6. Ha szerencsénk van, lesz ideje kihűlni a sütinek, és utána szeletelve, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x23x4,5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4220
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Ajánló

A tojásfehérjébe (ha van otthon) tehetünk egy kevés eperlekvárt is. Ha a süti kedvencünké vált, eperszezonon kívül is elkészíthetjük, ekkor mirelit gyümölcsös használjunk. Eper helyett bármilyen gyümölccsel kipróbálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az epret. Minden formában. Netes barangolásom közben bukkantam erre a receptre, amit kicsit átformáztam. Óriási sikere volt, az eperszezonban hetente süthettem!:-)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...