Epres katicatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
negerne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g víz0 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g margarin6 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
9g tojás12 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
3 kcal
A díszítéshez
Összesen
473
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
64g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
250g eper75 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
-
10g színes cukorka36 kcal
Összesen
5645
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
15g tojás19 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.5g margarin3 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
5g tojás6 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
9.1g margarin65 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
-
11.4g eper3 kcal
-
2.3g mandulapehely13 kcal
-
1.8g csokoládé10 kcal
-
0.4g színes cukorka2 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
473
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 257 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6852 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1795 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2698 mg
-
Nátrium 1737 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 731.9 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 649.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 1237 mg
-
Retinol - A vitamin: 2232 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1310 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2080 micro
Összesen
5645
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
8 ek víz
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
20 dkg margarin
-
14 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
25 dkg eper
-
5 dkg mandulapehely
-
0.5 ek színes cukorka
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport is belekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
- Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, és megsütjük. 180 fokon, 20 perc alatt. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, megsült-e a közepe.
- Ha megsült, 3 lapra vágjuk, és hűlni hagyjuk.
- Közben a krémhez a tojást és a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet,csomómentesre elkeverjük, végül sűrűre főzzük.
- Amargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
- A piskóta alsó lapját megkenjük a krémmel, rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük. Lefedjük a tetejével, megkenjük kívülről is.
- Az oldalát bevonjuk a mandulaforgáccsal. Az epreket a csúcsuktól hosszában felszeleteljük. A tortára tesszük egyesével őket,és kialakítjuk a katicaformát. A szeme a 2 bonbon, a szája apró cukor.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3604
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
negerne
2 recept
Ezt a tortát azért készítettük, mert csináltunk hasonló állatot, ami hosszúkás lett, de a szisztéma majdnem ugynez, és kitaláltuk, hogyan lehetne kerek formában is hasonlót alkotni. :)