r
Nosalty Logó

Epres katicatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
negerne
Epres katicatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

473
Kalória
9.1g
Fehérje
61g
Szénhidrátok
21.4g
Zsír
54.1g
Víz
120.3g
Koleszterin
1.8g
Rost
38.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2698 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    649.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 5645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport is belekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
  2. Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, és megsütjük. 180 fokon, 20 perc alatt. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, megsült-e a közepe.
  3. Ha megsült, 3 lapra vágjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. Közben a krémhez a tojást és a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet,csomómentesre elkeverjük, végül sűrűre főzzük.
  5. Amargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
  6. A piskóta alsó lapját megkenjük a krémmel, rátesszük a középső lapot, azt is megkenjük. Lefedjük a tetejével, megkenjük kívülről is.
  7. Az oldalát bevonjuk a mandulaforgáccsal. Az epreket a csúcsuktól hosszában felszeleteljük. A tortára tesszük egyesével őket,és kialakítjuk a katicaformát. A szeme a 2 bonbon, a szája apró cukor.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát azért készítettük, mert csináltunk hasonló állatot, ami hosszúkás lett, de a szisztéma majdnem ugynez, és kitaláltuk, hogyan lehetne kerek formában is hasonlót alkotni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!