r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos kukoricapehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-joghurtos kukoricapehely
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A földiepreket megmossuk, leszedjük a zöldjüket, és egy tálba vágjuk őket, apróbb darabkákra (én egy epret négy "csíkra" vágok fel).
  2. A tejet felmelegítjük, és belerakjuk az édesítőtablettákat, ha teszünk bele. Ha feloldódtak, ráöntjük ezt az eperre, majd ráöntjük a joghurtot is. Ha nem teszünk bele édesítőt, akkor nem szükséges melegíteni, hidegen máris mehet az eperre.
  3. Jól összekeverjük, majd mehet rá a kukoricapehely is - és ezt is jól beleforgatjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nehezen indul a reggel szénhidrát nélkül, ezért a szigorúan fehérjés étrendembe beillesztettem a "reggeli szénhidrátpótlást", hiszen az előtte egész éjszaka éhező szervezetnek gyorsan felszívódó tápanyagra van szüksége. (Ilyenkor még nem is számít bűnözésnek.) Ezért minden nap reggelire megeszem 30-50 g szénhidrátot, utána meg a maradék 4 étkezés során összesen még kb. ugyanennyit. Visszatérő eleme a reggeliknek a tej, a joghurt, a kukoricapehely, a kölesgolyó és a gyümölcsök. Erre alkalmas ez a kis finomság (nem is igazán recept, inkább "praktika") - de igazából fogyasztható tízóraira vagy uzsira is, ha már nagyon gyötör az édes utáni vágy. Azért csak óvatosan vele! :) 1 adag (420 g) tápértéke: energia: 257.6 kcal fehérje: 11.65 g szénhidrát: 45.32 g zsír: 3.72 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...