r
Nosalty Logó

Epres joghurtkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Epres joghurtkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 6184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    418.7 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5722.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1945.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    505 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3233 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 6184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a csokoládét durvára tördeljük, majd a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd átöntjük egy kavarótálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hűlni hagyjuk.
  3. Az epres joghurtkrémhez 8 lap zselatint hideg vízbe áztatunk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 200 g-ot kimérünk, és félretesszük. Az epret megmossuk, tisztítjuk, felét pürésítjük, a másik felét apróra vágjuk.
  4. A maradék joghurthoz kavarjuk a pürésített epret. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzáadunk kb. 3-4 ek-nyit az epres joghurtból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük. A kocsonyásodó krémhez keverünk 250 g kemény habbá vert tejszínt, majd hozzákavarjuk az eperkockákat.
  5. A piskótát egy tányérra tesszük, köréje tortakarimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  6. A natúr joghurtkrémhez a maradék 4 lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, felolvasztjuk. Apránként hozzákavarjuk a félretett 200 g cukros joghurtot. A maradék 350 g tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos joghurthoz keverjük.
  7. A süteményt kivesszük a hűtőből, az epres joghurtos krémre rásimítjuk a natúr joghurtkrémet.
  8. A sütemény közepére elosztjuk a megmosott, megtisztított és kettévágott epreket. A süteményt kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  9. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk, a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. Majd a csokoládét felolvasztjuk, egy nejlonzacskóba tesszük, az egyik sarkából egy kicsit levágunk, és meglocsoljuk a süteményünket a folyékony, de már nem forró csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19337
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis, epres, krémes. Egyszerűen finom! A kontraszt kedvéért az epres joghurtkrémhez 1-2 színtelen lapzselatint helyettesíthetünk piros lapzselatinnal.

Hozzávalók

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...