Epres joghurtkrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
10g étcsokoládé57 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az epres és a natúr joghurtkrémhez:
-
54g joghurt33 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
3 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Díszítéshez:
-
25g eper8 kcal
-
10g habtejszín30 kcal
-
3 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Az epres és a natúr joghurtkrémhez:
-
650g joghurt397 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g lapzselatin84 kcal
-
600g eper180 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
Díszítéshez:
-
300g eper90 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6184
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Az epres és a natúr joghurtkrémhez:
-
21g joghurt13 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
19.4g eper6 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
Díszítéshez:
-
9.7g eper3 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
Összesen
201
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 418.7 g
-
Telített zsírsav 254 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5722.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1796 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 2247 mg
-
Nátrium 990 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.6 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1945.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 505 mg
-
D vitamin: 299 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 729 mg
-
Retinol - A vitamin: 3233 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 770 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
6184
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
125 g étcsokoládé
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
75 g cukor
-
3 db tojás
-
100 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
Az epres és a natúr joghurtkrémhez:
-
650 g joghurt
-
125 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
600 g eper
-
600 ml habtejszín
Díszítéshez:
-
300 g eper
-
125 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához a csokoládét durvára tördeljük, majd a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd átöntjük egy kavarótálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet.
- Vajjal kikent 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hűlni hagyjuk.
- Az epres joghurtkrémhez 8 lap zselatint hideg vízbe áztatunk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 200 g-ot kimérünk, és félretesszük. Az epret megmossuk, tisztítjuk, felét pürésítjük, a másik felét apróra vágjuk.
- A maradék joghurthoz kavarjuk a pürésített epret. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzáadunk kb. 3-4 ek-nyit az epres joghurtból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük. A kocsonyásodó krémhez keverünk 250 g kemény habbá vert tejszínt, majd hozzákavarjuk az eperkockákat.
- A piskótát egy tányérra tesszük, köréje tortakarimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 45 percre hűtőbe tesszük.
- A natúr joghurtkrémhez a maradék 4 lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, felolvasztjuk. Apránként hozzákavarjuk a félretett 200 g cukros joghurtot. A maradék 350 g tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos joghurthoz keverjük.
- A süteményt kivesszük a hűtőből, az epres joghurtos krémre rásimítjuk a natúr joghurtkrémet.
- A sütemény közepére elosztjuk a megmosott, megtisztított és kettévágott epreket. A süteményt kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk, a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. Majd a csokoládét felolvasztjuk, egy nejlonzacskóba tesszük, az egyik sarkából egy kicsit levágunk, és meglocsoljuk a süteményünket a folyékony, de már nem forró csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19334
- Feltöltés dátuma: 2014. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Csokis, epres, krémes. Egyszerűen finom! A kontraszt kedvéért az epres joghurtkrémhez 1-2 színtelen lapzselatint helyettesíthetünk piros lapzselatinnal.