r
Nosalty Logó

Epres joghurtkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Epres joghurtkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 6184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    418.7 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5722.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1945.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    505 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3233 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 6184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a csokoládét durvára tördeljük, majd a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd átöntjük egy kavarótálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hűlni hagyjuk.
  3. Az epres joghurtkrémhez 8 lap zselatint hideg vízbe áztatunk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 200 g-ot kimérünk, és félretesszük. Az epret megmossuk, tisztítjuk, felét pürésítjük, a másik felét apróra vágjuk.
  4. A maradék joghurthoz kavarjuk a pürésített epret. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzáadunk kb. 3-4 ek-nyit az epres joghurtból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük. A kocsonyásodó krémhez keverünk 250 g kemény habbá vert tejszínt, majd hozzákavarjuk az eperkockákat.
  5. A piskótát egy tányérra tesszük, köréje tortakarimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  6. A natúr joghurtkrémhez a maradék 4 lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, felolvasztjuk. Apránként hozzákavarjuk a félretett 200 g cukros joghurtot. A maradék 350 g tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos joghurthoz keverjük.
  7. A süteményt kivesszük a hűtőből, az epres joghurtos krémre rásimítjuk a natúr joghurtkrémet.
  8. A sütemény közepére elosztjuk a megmosott, megtisztított és kettévágott epreket. A süteményt kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  9. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk, a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. Majd a csokoládét felolvasztjuk, egy nejlonzacskóba tesszük, az egyik sarkából egy kicsit levágunk, és meglocsoljuk a süteményünket a folyékony, de már nem forró csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19334
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis, epres, krémes. Egyszerűen finom! A kontraszt kedvéért az epres joghurtkrémhez 1-2 színtelen lapzselatint helyettesíthetünk piros lapzselatinnal.

Hozzávalók

A tésztához:

Az epres és a natúr joghurtkrémhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...