r
Nosalty Logó

Epres-fehér csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-fehér csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (24 db)

A tálaláshoz

Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (24 db)

A tálaláshoz

Összesen 4652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához (24 db)

A tálaláshoz

Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 4652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához (24 db)

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához (24 db)

  1. Tálban az egész tojásokat a kevés sóval, villával felverjük, beleöntjük a vajat már hűtött állapotban, a tejfölt, az epres joghurtot, a citrom reszelt héját, a sütőport és a cukrot.
  2. A vaníliás cukrot, a vaníliarúd belsejét, a lisztet elkeverjük, majd belerakjuk a felkockázott epret, a durvára vágott fehér csokit és a felkarikázott túrórudit. Az egészet óvatosan átkeverjük. Hagyjuk kb. 15 percig pihenni.
  3. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és kikenjük vajjal a muffinformákat.
  4. A formákat teljesen teletesszük, és szép nagyra nő meg a muffin, ha megsütjük.
  5. Ha kész, kivesszük, és várunk egy kicsit, hogy hűljön, majd kiszedjük, tálra tesszük, és megtöltjük a második adag tésztával a formákat, amiket kivajaztunk újra, majd kisütjük az előbbi módon, majd szedjük ki hűlni, és már tálalhatjuk is.
  6. A tálalás friss eperrel, esetleg citromfűvel vagy tejcsokis puffasztott rizzsel történhet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6565
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Ajánló

A tésztából tehetünk bele kevesebbet, és akkor kijön a dupla mennyiség is belőle, de most direkt nagy muffinokat szerettünk volna készíteni. Ha csak 2/3-ad részt töltjük meg a formákat, akkor a 48 db is kijön a tészta mennyiségéből. Mindenképpen jó ötlet az ízek és hozzávalók összeadása, nagyon finom lett.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-fehér csokis muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Már régen szerettem volna epres muffint készíteni, de tavaly egy deka eper nem termett, a sok eső miatt :-(. Idén van, bár nem olyan csoda hatalmasak és tűzpirosak, de finomak. A lányommal való megbeszélés után találtuk ki ezt az ízesítést, hogy fehér csokit teszünk bele, eper joghurtot a krémesebb fajtából, és az epres túrórudit is beleszeleteljük. Nagyon illatosnak és szépnek látszott, és ahogy kihűlt, bizony finomnak is ítéltük. Elfogyott !:-)

Hozzávalók

A tésztához (24 db)

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...