r
Nosalty Logó

Epres charlotte ahogy Norasz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Epres charlotte ahogy Norasz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5752.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.3 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 6224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét bátrabban, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy összetörjük.
  3. Sütőpapírral bélelt formába töltjük (én nagy méretű formát használtam), és 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, tűpróba szükséges. A kész tortalapot félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet: a zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral. Beleöntjük a zselatint is. A tejszínt a habfixálóval felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponés krémhez. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is durvára vágva.
  5. A tortalap széléből kb. 2 cm-t levágunk (ez azért szükséges, hogy a formát körbe tudjuk rakni a babapiskótával). A babapiskóták belső oldalát gyümölcslébe (bármilyen) mártjuk és körberakjuk velük a kapcsos tortaformát. A kettévágott piskóta alját visszatesszük a formába, megtöltjük ezzel az isteni krémmel, majd rátesszük a másik lapot is. A tetejére is hagyunk a krémből, majd eperrel, tortazselével, vagy csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10135
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikert aratott születésnapi torta, amihez egy epres charlotte alapreceptet használtam, kicsit felturbózva. :) Mivel két lány egyidejű szülinapjára készült, nagy társaság igényeihez igazodva, ezért jóval több krém, és magasabb piskóta kellett. Kisebb formához elegendő 6 tojásos piskóta és fele annyi krém is! A 8 tojásos piskóta sütési idejével kicsit meggyűlt a bajom, mert türelmetlenségemnek hála, majdnem nyers maradt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyivel több időt igényel. Ennek ellenére csak ajánlani tudom, pikkpakk elfogyott! :) Még valami! A charlotte torták tökéletesen alkalmasak arra, hogy kiéljük dekorációs hajlamainkat, és kreatívak legyünk! Én eredetileg nem babapiskótával képzeltem el, hanem ostyarúddal, de hát aki az utolsó pillanatban szalad le a kisboltba vásárolni, az ne legyen nagy igényű! Mindenesetre biztos, hogy még elkészítem úgy is! Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen díszítsük szaténszalaggal, mert tündéri a végeredmény. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...