r
Nosalty Logó

Epres charlotte ahogy Norasz készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norasz
Epres charlotte ahogy Norasz készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

779
Kalória
18.9g
Fehérje
85g
Szénhidrátok
39.7g
Zsír
99.1g
Víz
207.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
52.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5752.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.3 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    793.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 6224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét bátrabban, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy összetörjük.
  3. Sütőpapírral bélelt formába töltjük (én nagy méretű formát használtam), és 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, tűpróba szükséges. A kész tortalapot félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet: a zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral. Beleöntjük a zselatint is. A tejszínt a habfixálóval felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponés krémhez. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is durvára vágva.
  5. A tortalap széléből kb. 2 cm-t levágunk (ez azért szükséges, hogy a formát körbe tudjuk rakni a babapiskótával). A babapiskóták belső oldalát gyümölcslébe (bármilyen) mártjuk és körberakjuk velük a kapcsos tortaformát. A kettévágott piskóta alját visszatesszük a formába, megtöltjük ezzel az isteni krémmel, majd rátesszük a másik lapot is. A tetejére is hagyunk a krémből, majd eperrel, tortazselével, vagy csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagy sikert aratott születésnapi torta, amihez egy epres charlotte alapreceptet használtam, kicsit felturbózva. :) Mivel két lány egyidejű szülinapjára készült, nagy társaság igényeihez igazodva, ezért jóval több krém, és magasabb piskóta kellett. Kisebb formához elegendő 6 tojásos piskóta és fele annyi krém is! A 8 tojásos piskóta sütési idejével kicsit meggyűlt a bajom, mert türelmetlenségemnek hála, majdnem nyers maradt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyivel több időt igényel. Ennek ellenére csak ajánlani tudom, pikkpakk elfogyott! :) Még valami! A charlotte torták tökéletesen alkalmasak arra, hogy kiéljük dekorációs hajlamainkat, és kreatívak legyünk! Én eredetileg nem babapiskótával képzeltem el, hanem ostyarúddal, de hát aki az utolsó pillanatban szalad le a kisboltba vásárolni, az ne legyen nagy igényű! Mindenesetre biztos, hogy még elkészítem úgy is! Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen díszítsük szaténszalaggal, mert tündéri a végeredmény. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!