r
Nosalty Logó

Epres-banános-pudingos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-banános-pudingos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1164 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1164 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6671 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2696 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2118 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 4647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

  • 3 közepes db banán (nem keverjük bele a krémbe, hanem utána rákarikázzuk)

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 6 tojássárgáját a 4 ek cukorral habosra verjük.
  3. Az 1 cs sütőport belekeverjük a 6 ek lisztbe.
  4. A sütőporos liszt(keverék)et (én három fajtát tettem bele: zabpehelylisztet, fehér tönkölylisztet és teljes kiőrlésű tönkölylisztet) a cukorral felvert tojássárgájához adjuk.
  5. A tojásfehérjét a csipet sóval felverjük, és óvatosan összekeverjük a tojássárgájás-lisztes masszával.
  6. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. (Én két lapban sütöttem ki a piskótát.) 140-180 fok közötti hőmérsékleten (sütő függő) kb. negyed óra alatt megsütjük.
  7. A kész piskótalapokat kihűtjük, óvatosan lehúzzuk róluk a sütőpapírt, majd egyiküket visszatesszük a tepsibe (most már sütőpapír nélkül), mert a tepsiben fogjuk összeállítani a süteményt.
  8. Krém elkészítése:
  9. A fél kg epret botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a 6-8 dkg cukrot (ízlés szerint lehet kevesebb is és több is, esetleg más édesítőt /méz, stevia, xylitol, stb. is használhatunk - ezekben az esetekben kóstoljuk meg, hogy elérjük a megfelelő édességet), a 4 cs vaníliás cukrot (vagy vaníliarúd kikapart belsejét), a 400 ml tejszínt (én rizstejszínt és zabtejszínt használtam felesben, de szerintem bármilyen tejszínnel ugyanúgy készíthető) és a 2 cs epres pudingport, az 1-2 ek citromlevet és a csipetnyi sót.
  10. Csomómentesre keverjük, és folyamatos kevergetés mellett, néhány perc alatt megfőzzük -amíg a puding megfelelő állagú lesz. (A keveréshez használhatunk "kisrugóst". (Ezzel a remek eszközzel én itt az oldalon ismerkedtem meg, és azóta nélkülözhetetlen kelléke a konyhámnak.)
  11. Összeállítás:
  12. Amikor a krém elkészült, a tepsibe visszahelyezett (egyik) piskótalapra ráöntjük. Várunk egy picit, hogy hűljön.
  13. Az enyhén kihűlt krémre vékonyan rákarikázzuk a 2-3 db banánt.
  14. Ráborítjuk a másik piskótalapot.
  15. Máz elkészítése:
  16. Gőz felett felolvasztjuk az 1 tábla fehércsokit a 200 ml tejszínnel (én rizstejszínt használtam), és ráöntjük a süteményre.
  17. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre kihűl, majd megszórjuk kakaós tortadarával.
  18. Végül hűtőbe tesszük, és kb. 20 perc múlva kivesszük, felszeleteljük - és máris fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33991
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Bárkinek, bármikor - mármint, amíg epret találunk a láthatáron. Aki még nem használt rizs-, illetve zabtejszínt, és tervezi, hogy kipróbálja, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ezeknek egy picit vadabb, úgymond "gabonásabb" ízük van. A rizstejszín édeskésebb, "kezdőknek" ezt javasolnám. Aki a hagyományos ízekhez ragaszkodik, inkább használjon sima tejszínt. A piskótában a cukrot helyettesíthetjük bármilyen édesítővel, akár fruktózzal, mézzel, steviával vagy xylitollal is - diétázóknak, cukorbetegeknek. Tejmentesen is készíthető: rizs-, zab-, vagy szójatejszínnel, emellett a tetejére fehér csoki helyett használhatunk 70-90 százalékos étcsokit - ez esetben tegyünk bele cukrot, vagy bármi más édesítőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mártika és Feri Eperkrémes piskótaszeletét szerettem volna elkészíteni. Azonban tisztában voltam vele, hogy az általam használt rizstejszínt és zabtejszínt nem lehet felverni. Töprengtem egy keveset, hogy mi tévő legyek, amikor beugrott, hogy pudinggal megfőzve fogom összeállítani. Mivel nagyon szeretem az epret és a banánt együtt, eszembe jutott, hogy rákarikázok 2-3 darab banánt a pudingos eperkrémre. A fehércsokit is nagyon szeretjük, a kakaós tortadara pedig azonnal adta magát rá.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...