r
Nosalty Logó

Epertorta BPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta BPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6903.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    473 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2409 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Elkészítés

A tészta:

  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és az olvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. 24 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformában 180 C-on 30-35 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy kisült, hogyha beleszúrunk egy fogpiszkálót, az tisztán jön ki.
  2. Ha kisült, hagyjuk 15 percig hűlni. A piskótát két egyenlő részre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szirup:

  1. A cukrot a vízzel és vanília aromával felforraljuk, és ezt is kihűtjük.

Krém 1:

  1. A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük (száraz lesz). A tejet felmelegítjük 60-70 C-ra. A meleg tejet hozzákavarjuk a tojássárgájához. Visszaöntjük egy edénybe, és pudingot főzünk belőle. Hagyjuk ezt is hűlni.

Krém 2:

  1. Ennek már csak akkor lássunk hozzá, ha már minden kihűlt. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral.
  2. A pudingot óvatosan beleforgatjuk a habba.

Összeállítás és díszítés:

  1. A tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kivajazzuk, az oldalát is, és felhajtjuk sütőpapírral. Az egyik tortalapot az aljába rakjuk, azt megkenjük bőven a sziruppal.
  2. A felezett epret rakjuk az oldalához a formának. Közepére megy a krém, amit szépen elsimítunk. Rászórjuk a kockázott epret. A másik tészta alját is megkenjük bőven a sziruppal, ráfordítjuk.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Ízlés szerint díszítjük.
  4. Tálalás előtt legalább 2 órát hagyjuk hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2065
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon, és a lekvár, szörp mellett is marad még 1-2 darab, amiből ilyen finom tortát is készíthetünk akár.

Hozzávalók

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...