Epertorta BPeti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta:
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A szirup:
-
24g cukor93 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Krém 1:
-
20g cukor77 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
23 kcal
-
100g tej56 kcal
Krém 2:
-
40g habtejszín117 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összeállítás és díszítés:
-
90g eper27 kcal
-
80g eper24 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
3g habfixáló12 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
1092
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta:
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A szirup:
-
120g cukor464 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Krém 1:
-
100g cukor387 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
500g tej280 kcal
Krém 2:
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összeállítás és díszítés:
-
450g eper135 kcal
-
400g eper120 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5466
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta:
-
8.9g tojás11 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A szirup:
-
3.9g cukor15 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Krém 1:
-
3.2g cukor12 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
4 kcal
-
16.1g tej9 kcal
Krém 2:
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összeállítás és díszítés:
-
14.5g eper4 kcal
-
12.9g eper4 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 297 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
1092
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 263.3 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6903.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2171 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 2551 mg
-
Nátrium 1762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.3 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1485.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2456 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 473 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 1203 mg
-
Retinol - A vitamin: 2409 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1898 micro
Összesen
5466
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A tészta:
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
2 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A szirup:
-
12 dkg cukor
-
2 dl víz
-
1 ml vaníliaaroma
Krém 1:
-
10 dkg cukor
-
45 g finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
Krém 2:
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek cukor
Összeállítás és díszítés:
-
300 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tészta:
- A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és az olvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. 24 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformában 180 C-on 30-35 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy kisült, hogyha beleszúrunk egy fogpiszkálót, az tisztán jön ki.
- Ha kisült, hagyjuk 15 percig hűlni. A piskótát két egyenlő részre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A szirup:
- A cukrot a vízzel és vanília aromával felforraljuk, és ezt is kihűtjük.
Krém 1:
- A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük (száraz lesz). A tejet felmelegítjük 60-70 C-ra. A meleg tejet hozzákavarjuk a tojássárgájához. Visszaöntjük egy edénybe, és pudingot főzünk belőle. Hagyjuk ezt is hűlni.
Krém 2:
- Ennek már csak akkor lássunk hozzá, ha már minden kihűlt. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral.
- A pudingot óvatosan beleforgatjuk a habba.
Összeállítás és díszítés:
- A tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kivajazzuk, az oldalát is, és felhajtjuk sütőpapírral. Az egyik tortalapot az aljába rakjuk, azt megkenjük bőven a sziruppal.
- A felezett epret rakjuk az oldalához a formának. Közepére megy a krém, amit szépen elsimítunk. Rászórjuk a kockázott epret. A másik tészta alját is megkenjük bőven a sziruppal, ráfordítjuk.
- A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Ízlés szerint díszítjük.
- Tálalás előtt legalább 2 órát hagyjuk hűtőben.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2065
- Feltöltés dátuma: 2017. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Itt az eperszezon, és a lekvár, szörp mellett is marad még 1-2 darab, amiből ilyen finom tortát is készíthetünk akár.