r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskótaszelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mártika és Feri
Eperkrémes piskótaszelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

660
Kalória
15.1g
Fehérje
66.1g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
161.3g
Víz
353.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
37.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 2637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5357 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    645.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 2637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
  3. A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  6. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 10 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
  7. A sütési idő 175 fokon összesen 10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
  8. A sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd tiszta munkalapra tesszük.
  9. Krém elkészítése:
  10. Az epervelőben elkeverjük a citromlevet.
  11. A tejszínt habbá verjük. A habverés legvégén hozzáöntjük a habfixálóval elkevert porcukrot. A velőt elkeverjük óvatosan a tejszínhabbal.
  12. Összeállítás:
  13. A piskótánk tetejére kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  14. A piskótalapot félbevágott eperdarabokkal díszítjük.
  15. Felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Házi eperből, piskótával és kókuszreszelékkel gyors, könnyű, ízletes süteményt készítettünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!