r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskótaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Eperkrémes piskótaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 2637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5357 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 2637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
  3. A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  6. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 10 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
  7. A sütési idő 175 fokon összesen 10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
  8. A sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd tiszta munkalapra tesszük.
  9. Krém elkészítése:
  10. Az epervelőben elkeverjük a citromlevet.
  11. A tejszínt habbá verjük. A habverés legvégén hozzáöntjük a habfixálóval elkevert porcukrot. A velőt elkeverjük óvatosan a tejszínhabbal.
  12. Összeállítás:
  13. A piskótánk tetejére kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  14. A piskótalapot félbevágott eperdarabokkal díszítjük.
  15. Felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37347
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 29.

Ajánló

Kezdő konyhatündéreknek ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperkrémes piskótaszelet
Mártika és Feri 107 recept

Házi eperből, piskótával és kókuszreszelékkel gyors, könnyű, ízletes süteményt készítettünk.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...