r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Eperkrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 3663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 3663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 212 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóta

eperkrém

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is egyneműre keverjük.
  2. Óvatosan hozzászitáljuk a réteslisztet és a sütőport, majd eldolgozzuk - természetese ne feledkezzünk meg a csipet sóról sem.
  3. A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részben a tésztához adjuk, és spatulával óvatosan összeforgatjuk.
  4. A kész piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, majd 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Az elkészült és átsült piskótalapot egy tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a papírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a krémet.

eperkrém

  1. A (fagyasztott) epret a vanillincukorral és ízlés szerinti fűszerrel (nálunk kardamom került bele) együtt egy kis edényben összeforraljuk.
  2. Amikor már puha az eper, hozzáreszeljük a citrom héját. belefacsarjuk a levét is, és kevés mentát is adunk hozzá, majd egy gyors összemelegítés után leturmixoljuk az egészet. Félretesszük hűlni.
  3. A mascarponét, a habtejszínt, az olvasztott fehércsokoládét és a zselatinfixet egy keverőtálba tesszük, majd habverővel kihabosítjuk.
  4. A közben lehűlt eperpüréből több adagban a krémhez keverünk - nincs szükségünk az egészre, tegyünk félre a tálaláshoz is a szószból. A krémet kikeverjük az eperszósszal, majd fél órára hűtőbe tesszük hűlni-dermedni.
  5. A kihűlt piskótatekercset megkenjük a megmelegített eperlekvárral (így jobban felszívja majd a piskóta), majd rákanalazzuk a mascarponés eperkrémet is.
  6. Egy spatulával elegyengetjük a krémet, majd óvatosan feltekerjük a piskótatekercset, és legalább fél órát pihentetjük, hogy összeálljon és vágható legyen.
  7. A piskótatekercset felkarikázzuk, és magában, vagy a maradék eperszószból rálocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1176
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 04.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul fagyasztott eperből is remekül elkészíthető, így pedig egész évben szezonja van. Ha ránk hallgattok, a krém alá kentek egy kevés házi eperlekvárt is, a szószba pedig citromot és mentát is csempésztek, így még üdítőbb lesz ez a könnyed és puha sütemény!

Hozzávalók

piskóta

eperkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...