Eperkrémes piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
3 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
9g rétesliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
eperkrém
-
29g eper9 kcal
-
3 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
2g menta1 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
34 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
-
8g eperlekvár23 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
31 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
110g rétesliszt400 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
eperkrém
-
350g eper105 kcal
-
31 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
21g menta15 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
75g fehér csokoládé404 kcal
-
15g zselatinfix20 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
3663
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskóta
-
19.1g tojás24 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.5g vanillincukor2 kcal
-
2.9g habtejszín8 kcal
-
6.4g rétesliszt23 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
eperkrém
-
20.3g eper6 kcal
-
0.5g vanillincukor2 kcal
-
9.9g citrom2 kcal
-
1.2g menta1 kcal
-
14.5g mascarpone59 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
4.4g fehér csokoládé23 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
-
5.8g eperlekvár16 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Összesen
212
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 203.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5534.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1464 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 2235 mg
-
Nátrium 1525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.6 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 757.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 939 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 946 mg
-
Retinol - A vitamin: 882 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1576 micro
Összesen
3663
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
212
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
125 g cukor
-
50 g habtejszín
-
110 g rétesliszt
-
1 csipet só
eperkrém
-
1 db citrom
-
3 szál menta
-
250 g mascarpone
-
1 dl habtejszín
-
75 g fehér csokoládé
-
100 g eperlekvár
-
kardamom ízlés szerint
Elkészítés
piskóta
- A tojássárgákat a kristálycukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is egyneműre keverjük.
- Óvatosan hozzászitáljuk a réteslisztet és a sütőport, majd eldolgozzuk - természetese ne feledkezzünk meg a csipet sóról sem.
- A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részben a tésztához adjuk, és spatulával óvatosan összeforgatjuk.
- A kész piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, majd 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Az elkészült és átsült piskótalapot egy tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a papírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a krémet.
eperkrém
- A (fagyasztott) epret a vanillincukorral és ízlés szerinti fűszerrel (nálunk kardamom került bele) együtt egy kis edényben összeforraljuk.
- Amikor már puha az eper, hozzáreszeljük a citrom héját. belefacsarjuk a levét is, és kevés mentát is adunk hozzá, majd egy gyors összemelegítés után leturmixoljuk az egészet. Félretesszük hűlni.
- A mascarponét, a habtejszínt, az olvasztott fehércsokoládét és a zselatinfixet egy keverőtálba tesszük, majd habverővel kihabosítjuk.
- A közben lehűlt eperpüréből több adagban a krémhez keverünk - nincs szükségünk az egészre, tegyünk félre a tálaláshoz is a szószból. A krémet kikeverjük az eperszósszal, majd fél órára hűtőbe tesszük hűlni-dermedni.
- A kihűlt piskótatekercset megkenjük a megmelegített eperlekvárral (így jobban felszívja majd a piskóta), majd rákanalazzuk a mascarponés eperkrémet is.
- Egy spatulával elegyengetjük a krémet, majd óvatosan feltekerjük a piskótatekercset, és legalább fél órát pihentetjük, hogy összeálljon és vágható legyen.
- A piskótatekercset felkarikázzuk, és magában, vagy a maradék eperszószból rálocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1176
- Feltöltés dátuma: 2024. március 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul fagyasztott eperből is remekül elkészíthető, így pedig egész évben szezonja van. Ha ránk hallgattok, a krém alá kentek egy kevés házi eperlekvárt is, a szószba pedig citromot és mentát is csempésztek, így még üdítőbb lesz ez a könnyed és puha sütemény!