r
Nosalty Logó

Eperhabos fehér csokoládé-kosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Eperhabos fehér csokoládé-kosár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér csokit gőz felet felolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon folyós.
  2. Egy ecset segítségével kikenjük a muffin-papírokat belül, az oldalát és alját, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ha úgy látjuk, hogy nem elég vastag, megismételjük még egyszer a kenést , és visszatesszük a hűtőbe.
  3. Az epret összeturmixoljuk a cukorral (3 szemet hagyjunk díszítésnek). Majd a keményre vert habbal jól összekeverjük.
  4. Közvetlen tálalás előtt kivesszük a hűtőből a kosárkákat. Óvatosan lefejtjük a papírt a csokikosárkákról, és a habzsákba töltött eperhabbal megtöltjük.
  5. Díszítjük eperdarabokkal és díszítő cukorral, esetleg csokidarabokkal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9431
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Ha fontos vendéget várunk, akit el akarunk valami miatt kápráztatni konyhai tudományunkkal, akkor nyugodtan fogjatok neki, mert nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Azért erős idegzetűeknek ajánlom elsősorban:). Természetessen nem csak fehér csokival készíthetjük. Sőt legközelebb vegyesen fogom kipróbálni. Egy csík fehér csoki, egy csik étcsoki vagy tejcsoki. Lenyűgöző látvány lesz, az biztos:). A kosárkákat már előtte való nap is elkészíthetjük, a hűtőben szépen várakozhat a sorsára .Maga a tőltelék nagyon hamar kész van. Nagyobb gyerekek segítségét is igénybe vehetjük. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nők lapja konyhájában találtam ezt a receptet. Kicsit macerás, de nem vészes, nem kell tőle megijedni :) . Nagyon dekoratív és finom édesség. Ajánlott kétszer kenni , hogy ne törjön el amikor a papírt levarázsoljuk róla . Ezért  legyen tartaléknak még otthon fehér csoki a 20 dkg -on felül:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...