Eperhabos fehér csokoládé-kosár
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
38g eper11 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g eper90 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
35.3g eper11 kcal
-
29.4g habtejszín86 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
23.5g fehér csokoládé127 kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 142.3 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.5 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 417.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
30 dkg eper
-
2.5 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
- A fehér csokit gőz felet felolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon folyós.
- Egy ecset segítségével kikenjük a muffin-papírokat belül, az oldalát és alját, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ha úgy látjuk, hogy nem elég vastag, megismételjük még egyszer a kenést , és visszatesszük a hűtőbe.
- Az epret összeturmixoljuk a cukorral (3 szemet hagyjunk díszítésnek). Majd a keményre vert habbal jól összekeverjük.
- Közvetlen tálalás előtt kivesszük a hűtőből a kosárkákat. Óvatosan lefejtjük a papírt a csokikosárkákról, és a habzsákba töltött eperhabbal megtöltjük.
- Díszítjük eperdarabokkal és díszítő cukorral, esetleg csokidarabokkal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9431
- Feltöltés dátuma: 2011. május 29.
Ajánló
Ha fontos vendéget várunk, akit el akarunk valami miatt kápráztatni konyhai tudományunkkal, akkor nyugodtan fogjatok neki, mert nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Azért erős idegzetűeknek ajánlom elsősorban:). Természetessen nem csak fehér csokival készíthetjük. Sőt legközelebb vegyesen fogom kipróbálni. Egy csík fehér csoki, egy csik étcsoki vagy tejcsoki. Lenyűgöző látvány lesz, az biztos:). A kosárkákat már előtte való nap is elkészíthetjük, a hűtőben szépen várakozhat a sorsára .Maga a tőltelék nagyon hamar kész van. Nagyobb gyerekek segítségét is igénybe vehetjük. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A Nők lapja konyhájában találtam ezt a receptet. Kicsit macerás, de nem vészes, nem kell tőle megijedni :) . Nagyon dekoratív és finom édesség. Ajánlott kétszer kenni , hogy ne törjön el amikor a papírt levarázsoljuk róla . Ezért legyen tartaléknak még otthon fehér csoki a 20 dkg -on felül:))