Eperdzsem Edingoo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
489
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4891
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.3 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 270.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
489
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1942.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1243.1 g
-
Cukor 1161 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 2701.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1674 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 685 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
4891
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Alaposan mossuk meg az epret (legalább négyszer mossuk át), vágjuk apró darabokra, majd az aljára öntsünk egy kis vizet (hogy ne égjen le a gázon), és adjuk hozzá a cukrot.
- Nagy lángon folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg az eper nem kezd "folyós" lenni. Ha esetleg szükséges, a habot szedjük le róla. Én ilyenkor szoktam botmixerrel "összedarabolni", hogy ne maradjanak benne darabkák, és így a "finnyásabbak" is szívesen megegyék.
- Hozzáadjuk a mixerezés után a dzsemfixet, ha szükséges, a citrom levét, majd folyamatosan kevergetjük. Én forrás után még 2-3 percig szoktam hagyni a tűzön, majd leveszem.
- Az előkészített üvegeket a pereméig megtöltjük, majd lezárjuk, és 5-6 percig fejre állítjuk az üvegeket (én konyharuhát is szoktam csavarni az üvegek köré, vagy pokróccal leterítem, hogy melegen tartsa). Másnapra a kész jamet/lekvárt el szoktam pakolni.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2734
- Feltöltés dátuma: 2015. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van, hogy nem ízlik, ha a lekvár/ jam darabosabb...