r
Nosalty Logó

Eperdzsem Edingoo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Eperdzsem Edingoo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4891 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 489 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1243.1 g
  • Cukor
    1161 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1674 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 4891 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 1 kg cukor (diétázók, diabéteszesek használjanak édesítőszert 2,5 kupaknyi, de ezt ízlés szerint kell kitapasztalni)
  • 1.5 csomag dzsemfix
  • 1 citromból nyert citromlé (inkább keveset teszek belőle vagy citromos ízesítésű dzsemfixet használok)
  • 1 dl víz

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg az epret (legalább négyszer mossuk át), vágjuk apró darabokra, majd az aljára öntsünk egy kis vizet (hogy ne égjen le a gázon), és adjuk hozzá a cukrot.
  2. Nagy lángon folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg az eper nem kezd "folyós" lenni. Ha esetleg szükséges, a habot szedjük le róla. Én ilyenkor szoktam botmixerrel "összedarabolni", hogy ne maradjanak benne darabkák, és így a "finnyásabbak" is szívesen megegyék.
  3. Hozzáadjuk a mixerezés után a dzsemfixet, ha szükséges, a citrom levét, majd folyamatosan kevergetjük. Én forrás után még 2-3 percig szoktam hagyni a tűzön, majd leveszem.
  4. Az előkészített üvegeket a pereméig megtöltjük, majd lezárjuk, és 5-6 percig fejre állítjuk az üvegeket (én konyharuhát is szoktam csavarni az üvegek köré, vagy pokróccal leterítem, hogy melegen tartsa). Másnapra a kész jamet/lekvárt el szoktam pakolni.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2734
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van, hogy nem ízlik, ha a lekvár/ jam darabosabb...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...