Eper-rebarbara lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
42g rebarbara7 kcal
-
42g eper13 kcal
-
2g befőzőcukor8 kcal
-
42g cukor161 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g rebarbara79 kcal
-
500g eper150 kcal
-
25g befőzőcukor97 kcal
-
500g cukor1935 kcal
Összesen
2261
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
32.8g rebarbara5 kcal
-
32.8g eper10 kcal
-
1.6g befőzőcukor6 kcal
-
32.8g cukor127 kcal
Összesen
148
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578 g
-
Cukor 551 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 778.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
2261
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, és felnegyedeljük.
- Az egészet belerakjuk egy fazékba, és közepes lángon pépessé főzzük. (Ha egészen pürésre szeretnénk, használjunk botmixert.) Ezután járjunk úgy el a zselésítő befőzőszerrel, ahogy a csomagolásra van írva.
- Majd mikor utoljára felforraltuk, öntsük a befőttes üvegekbe, csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk fejre. 5 perc múlva fordítsuk vissza, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14494
- Feltöltés dátuma: 2014. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Először Ausztriában találkoztam vele, egy kedves ismerősöm ajánlotta. Nagyon megnyerte a tetszésem. Azóta szezonként én is befőzök párat. Nálunk nem nagyon fogy a lekvár, ezért tovább szoktuk ajándékozni.