r
Nosalty Logó

Az én házi kenyerem - Házi fehér kenyér 8.

NS
Az én házi kenyerem - Házi fehér kenyér 8.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

645
Kalória
19g
Fehérje
134.7g
Szénhidrát
1.9g
Zsír
120.9g
Víz
-
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
722mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A kenyérsütő gépbeelőször belerakjuk az élesztőt. Erre öntjük a lisztet, majd tesszük rá a sót, cukrot és végül a vizet.
  2. A gépet a 8-as dagasztóprogramra állítjuk.
  3. Ahogy a tészta megkelt, gyúródeszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk és két részre osztjuk. A két részre osztott tésztát kenyérformára alakítjuk, tepsibe rakjuk.
  4. Közben a sütőt 250 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy edényben teszünk bele vizet. Konyharuhával letakarva addig kelesztjük a kenyereket, amíg a sütő fel nem forrósodik a megadott hőfokra.
  5. A kenyereket betesszük sülni, ekkor visszavesszük a hőfokot 220 fokra.
  6. Mikor megsült a kenyér, a sütőt kikapcsoljuk, a kenyerek tetejét vízzel megkenjük és letakarva hagyjuk a tepsiben hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Ahogy megvettük a kenyérsütő gépet, próbálkoztam kenyeret sütni, de az a forma, amit a gép készít, sehogy sem tetszett nekünk. Ezért gondoltuk a párommal, hogy sütőben kellene a műveletet befejezni. Először zsömléket csináltunk, de most már hosszú ideje a legjobban bevált ez az Erzsébet kenyérhez hasonló forma. Van, amikor teszek bele hagymát, szezámmagot, lenmagot, zöldfűszereket, de ezek nélkül is nagyon finom. Tényleg nem bonyolult és összehasonlíthatatlan az íze a közértben vásárolthoz képest. És az sem elhanyagolható, hogy tudjuk, mi van benne. A fenti mennyiségből 1,1 kg kenyér lesz.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...