Éjjel-nappalis pizza
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
38g víz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
9 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
8g lenmag45 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g szőlőmagolaj29 kcal
-
3g kukoricadara9 kcal
A feltéthez
-
10g pizzaszósz5 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
A sütőlemez kikenéséhez
-
1g szőlőmagolaj6 kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
225g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g instant élesztő52 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g lenmag267 kcal
-
47 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
15g kukoricadara54 kcal
A feltéthez
-
60g pizzaszósz32 kcal
-
150g ementáli sajt590 kcal
A sütőlemez kikenéséhez
-
4g szőlőmagolaj35 kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
26.2g víz0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.9g instant élesztő6 kcal
-
34.9g finomliszt127 kcal
-
5.8g lenmag31 kcal
-
0.9g napraforgómag5 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.3g szőlőmagolaj21 kcal
-
1.7g kukoricadara6 kcal
A feltéthez
-
7g pizzaszósz4 kcal
-
17.4g ementáli sajt69 kcal
A sütőlemez kikenéséhez
-
0.5g szőlőmagolaj4 kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1184.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7107.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1560 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 3247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 375.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 425 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 595 micro
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 teáskanál cukor
-
4 kávéskanál instant élesztő
-
30 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
1 evőkanál kukoricadara
A feltéthez
-
4 ek pizzaszósz
A sütőlemez kikenéséhez
-
1 teáskanál szőlőmagolaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy bögrében oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, adjuk hozzá az élesztőt, jól keverjük össze.
- A lisztet keverjük el az egész meg a darált lenmaggal, sóval, 2 ek olajjal. Öntsük bele az élesztős vizet, gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkára borítva dagasszuk be.
- Kiolajozott tálba helyezzük, forgassuk meg, hogy a teteje is olajos legyen. Frissentartó fóliával lefedve duplájára kelesztjük.
- Egy sütőlemezt kenjünk ki az 1 tk olajjal, szórjuk meg a darával, tegyük félre.
- A tésztát rakjuk a deszkára, és huzigáljuk, nyomkodjuk kb. 35x25 cm téglalapra, helyezzük a sütőlemezre. Ismét fedjük be a fóliával, és kelesszük duplájára.
- Gyújtsuk be a sütőt. Kenjük a tésztára a szószt, szórjuk meg a reszelt sajttal, forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a tészta széle megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5464
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
Nekem öt sín van a sütőmben, alulról a másodikra raktam a recept tanácsára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Próbáltam már pizzát sütni itthon, ki tudja hányszor, de az csak nem olyan. Persze a sütő a ludas a dologban, mert nem lesz olyan forró, hogy 1-1,5 perc alatt megsüljön. A 80-as években a Blaha Lujza téri éjjel-nappali közértből le volt választva egy kis üvegkalitka. Ott sütötték a kedvenc pizzámat, amit lépésről-lépésre látott mindenki, hogyan készül. Az volt ilyen vastag tésztájú, és egyszerű feltétes, csak szósz meg sajt, és semmi flanc. Mégis olyan különleges volt, talán pont ezért. Frissen sült puha, vastag kenyér, édes szósz, kesernyés sajt a tetejére olvadva. Nem tudom, hogy létezik-e még ez a pizzás, mert régen nem voltam arrafelé. A tésztát kicsit reformosítottam, mert ha lehet, akkor miért ne? Még ezzel a változtatással is időutazó lettem.:) Ott álltam újra a sor végén, türelmesen, anélkül, hogy az órámat néztem volna percenként.