r
Nosalty Logó

Éjjel-nappalis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Éjjel-nappalis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

Összesen 2365 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

Összesen 275 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7107.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2365 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögrében oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, adjuk hozzá az élesztőt, jól keverjük össze.
  2. A lisztet keverjük el az egész meg a darált lenmaggal, sóval, 2 ek olajjal. Öntsük bele az élesztős vizet, gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkára borítva dagasszuk be.
  3. Kiolajozott tálba helyezzük, forgassuk meg, hogy a teteje is olajos legyen. Frissentartó fóliával lefedve duplájára kelesztjük.
  4. Egy sütőlemezt kenjünk ki az 1 tk olajjal, szórjuk meg a darával, tegyük félre.
  5. A tésztát rakjuk a deszkára, és huzigáljuk, nyomkodjuk kb. 35x25 cm téglalapra, helyezzük a sütőlemezre. Ismét fedjük be a fóliával, és kelesszük duplájára.
  6. Gyújtsuk be a sütőt. Kenjük a tésztára a szószt, szórjuk meg a reszelt sajttal, forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a tészta széle megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5461
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Nekem öt sín van a sütőmben, alulról a másodikra raktam a recept tanácsára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam már pizzát sütni itthon, ki tudja hányszor, de az csak nem olyan. Persze a sütő a ludas a dologban, mert nem lesz olyan forró, hogy 1-1,5 perc alatt megsüljön. A 80-as években a Blaha Lujza téri éjjel-nappali közértből le volt választva egy kis üvegkalitka. Ott sütötték a kedvenc pizzámat, amit lépésről-lépésre látott mindenki, hogyan készül. Az volt ilyen vastag tésztájú, és egyszerű feltétes, csak szósz meg sajt, és semmi flanc. Mégis olyan különleges volt, talán pont ezért. Frissen sült puha, vastag kenyér, édes szósz, kesernyés sajt a tetejére olvadva. Nem tudom, hogy létezik-e még ez a pizzás, mert régen nem voltam arrafelé.   A tésztát kicsit reformosítottam, mert ha lehet, akkor miért ne? Még ezzel a változtatással is időutazó lettem.:) Ott álltam újra a sor végén, türelmesen, anélkül, hogy az órámat néztem volna percenként.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...