Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
75 kcal
-
31g aszalt szilva75 kcal
-
13g méz38 kcal
Összesen
188
kcal
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g aszalt sárgabarack603 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
-
100g méz304 kcal
Összesen
1507
kcal
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
41.7g aszalt sárgabarack100 kcal
-
41.7g aszalt szilva100 kcal
-
16.7g méz51 kcal
Összesen
251
kcal
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
188
kcal
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.7 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 171.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 6393 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
1507
kcal
- 3% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1065 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
4 ek méz
Elkészítés
- 2 óráig vízben áztatjuk a darabolt aszalt gyümölcsöket.
- Turmixoljuk pépesre, és keverjük bele a mézet. Az aszalt gyümölcsöket külön-külön pépesítjük a színüket természetesen lehet variálni.
- Sütőpapíron szépen vékonyan elterítjük, használhatjuk egy kanál domború oldalát ehhez a művelethez.
- Nyitott sütőben a legalacsonyabb hőfokon megszilárdítjuk.
- Az aszalógépbe is tehetünk sütőpapírt, és erre öntve a gyümölcsöt 6-9 óráig szárítjuk. Figyelni kell, hogy a gyümölcs rugalmas maradjon, ha már nem ragacsos és annyira megszilárdult, hogy le tudjuk húzni, akkor a legjobb.
- Késsel vagy ollóval feldaraboljuk, és ízlés szerint formázzuk. Nem csak szép, de egészséges és finom édesség is.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5902
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Ajánló
Mézes aszalt gyümölcs dekoráció.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Olcsó és nagyon mutatós. Nagyon fontos: nem szabad kiszárítani! Legyen rugalmas így gyurmaként formázhatjuk. Ne felejtsük el nem sütni kell hanem szárítani.