r
Nosalty Logó

Egyszerű mákos rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
PSzaboIstvan
Egyszerű mákos rétes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
13.5g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
13.1g
Víz
43.5g
Koleszterin
9.8g
Rost
10.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5574.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    2934 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

  1. A darált mákot, a porcukrot és a tejfölt, egy villával vagy kanállal összekeverjük egy edényben úgy, hogy ne maradjanak száraz mák részek.
  2. Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat. Egy tiszta nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
  3. Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább kétszer-háromszor, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában három lapból készítem ezt a mákos rétest.) A réteslapokat természetesen egymásra fektetjük.
  4. Ezen a ponton választhatunk, hogy "tekercs-szerű" rétest szeretnénk vagy inkább "tömöttet". Az elsőhöz a lap teljes felületére kell egyenletesen felkennünk a töltelékünket, a másodikhoz viszont csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban. Ezt követően relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
  5. A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!