Egyszerű mákos rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
PSzaboIstvan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
553
kcal
- 13% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
2209
kcal
- 13% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1393.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
553
kcal
- 13% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 147.6 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5574.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 2934 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 699 mg
-
Foszfor 1787 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2209
kcal
- 13% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
445
kcal
Elkészítés
- A darált mákot, a porcukrot és a tejfölt, egy villával vagy kanállal összekeverjük egy edényben úgy, hogy ne maradjanak száraz mák részek.
- Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat. Egy tiszta nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
- Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább kétszer-háromszor, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában három lapból készítem ezt a mákos rétest.) A réteslapokat természetesen egymásra fektetjük.
- Ezen a ponton választhatunk, hogy "tekercs-szerű" rétest szeretnénk vagy inkább "tömöttet". Az elsőhöz a lap teljes felületére kell egyenletesen felkennünk a töltelékünket, a másodikhoz viszont csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban. Ezt követően relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
- A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 77
- 7 napos nézettség: 705
- Össznézettség: 86925
- Feltöltés dátuma: 2021. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
PSzaboIstvan
6 recept