Egyszerű, hűsítő ribizli-desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g feketeribizli31 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g feketeribizli123 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
992
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
32.3g feketeribizli20 kcal
-
64.5g tejföl128 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
Összesen
160
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 78.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1167.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 452.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 358 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
992
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
200 g feketeribizli
-
400 g tejföl
-
2 ek cukor
Elkészítés
- A feketeribizlit leszemezzük és megmossuk. Egy méretes lábaskába tesszük, villával összetörjük. Rátesszük a cukrot, és lassú tűzön összefőzzük a cukorral. Teljesen kihűtjük.
- Hűtőben tárolt, jéghideg tejfölben elkeverjük a ribizlipépet. Visszatesszük a krémet a hűtőbe legalább egy órára. Az sem árt neki, ha fél órát a mélyhűtőben várakozik.
- Tálaláskor poharakba merjük a krémet, és egy-egy fürt feketeribizlivel díszítjük. Kitűnő hűsítő, egészséges desszert kimondottan kánikulai napokon.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1829
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
A forró nyári napokon kimondottan jólesik egy savanykás, jéghideg, gyümölcsös desszert.