r
Nosalty Logó

Egyszerű hólabda vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Egyszerű hólabda vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 5437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig (géppel 4 percig).
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük.Első 10 percben 220c-fokon,és ne nyissuk ki eddig a sütő ajtaját.Majd csökkentsük a hőt 200 c-fokra. Tűpróbát végezzünk.
  4. Közben el lehet a krémet készíteni. A tejet a liszttel simára keverjük, felfőzzük állandó kavarás mellett.
  5. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  6. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk, és félbevágjuk.
  7. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenve, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 587
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 123226
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gimibálra is elkészítettem ezt a finomságot, és sok sütemény mellett ezt is árultuk. Minden sütiből maradt, de az én hólabdám mind elfogyott, ezek szerint finom... de ki kell próbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...