r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Domcs4
Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadva a vizet. Még 1-2 percig verjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a sárgájás keveréket, széles fejű fakanállal, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverve, közben a tálat is forgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és ezt is lassú, ugyanilyen mozdulatokkal beleforgatjuk.
  4. Egy 10 szeletes formában a masszát 170 fokon 20 perc alatt 2x kisütjük. (Így könnyebb elvágni félbe.) Tehát kapunk 4 lapot.
  5. Hagyjuk kihűlni a lapokat.

Gesztenyés tejszínhab

  1. A gesztenyemasszát a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük. (Érdemes a reszelés előtt kb. 30 perccel előbb kivenni.)
  2. Ízlés szerint rumaromát hozzáadva elkeverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a rumaromás gesztenyemasszát.

Betöltés

  1. A kihűlt lapokat vastagság szerint tölthetjük a krémmel.
  2. A krémet 4 felé választjuk, 3 részletben betöltjük, az 1/4-ed részével pedig díszítjük. De lehet akár tejszínhabbal is díszíteni. Ahogy a krém engedi.
  3. A torta oldalát reszelt étcsokoládéval panírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 5633
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából
Domcs4 7 recept

Kigondoltam ezt az egyszerű tortát születésnapra, nagy sikere volt! :)

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...