r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Domcs4
Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

237
Kalória
5.8g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
22.1g
Víz
90.8g
Koleszterin
283.5mg
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Betöltés

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadva a vizet. Még 1-2 percig verjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a sárgájás keveréket, széles fejű fakanállal, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverve, közben a tálat is forgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és ezt is lassú, ugyanilyen mozdulatokkal beleforgatjuk.
  4. Egy 10 szeletes formában a masszát 170 fokon 20 perc alatt 2x kisütjük. (Így könnyebb elvágni félbe.) Tehát kapunk 4 lapot.
  5. Hagyjuk kihűlni a lapokat.

Gesztenyés tejszínhab

  1. A gesztenyemasszát a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük. (Érdemes a reszelés előtt kb. 30 perccel előbb kivenni.)
  2. Ízlés szerint rumaromát hozzáadva elkeverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a rumaromás gesztenyemasszát.

Betöltés

  1. A kihűlt lapokat vastagság szerint tölthetjük a krémmel.
  2. A krémet 4 felé választjuk, 3 részletben betöltjük, az 1/4-ed részével pedig díszítjük. De lehet akár tejszínhabbal is díszíteni. Ahogy a krém engedi.
  3. A torta oldalát reszelt étcsokoládéval panírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kigondoltam ezt az egyszerű tortát születésnapra, nagy sikere volt! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!