r
Nosalty Logó

Egyszerű cigánypecsenye tepsis burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyszerű cigánypecsenye tepsis burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt csinálunk. :)
  2. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat pici fokhagymakrémmel megkenjük vagy friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
  4. A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába. Már is kész a magyar zászló és a magyar vonatkozása az ételnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21114
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és laktató. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...