Egyensúlytésztás szilvás lepény
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
500g szilva216 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
19.2g tojás24 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
13.9g margarin100 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
3.5g rum8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
34.8g szilva15 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 114.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 187.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1609.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.4 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 684.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 766 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2113 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1596 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
20 dkg finomliszt
-
50 ml rum
-
2 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A cukrot, vaníliás cukrot pár perc alatt habosra keverjük a vajjal. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A lisztet összekeverjük a fahéjjal, és ezt a száraz keveréket apránként hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez.
- Hozzáöntjük a rumot, jól elkeverjük. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
- A tésztát kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tetejére szépen sorban rárakosgatjuk a félbevágott szilvákat, majd mehet az előmelegített sütőbe.
- Kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11867
- Feltöltés dátuma: 2013. április 26.
Ajánló
Tényleg bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nem lehet elrontani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A mélyhűtő még mindig roskadásig van a tavaly nyáron eltett szilvával, szerencsére bőséges volt a termés. Most már azért ideje kiüríteni a fagyasztót, ezért kellett egy gyors, egyszerű, könnyű szilvás recept ebéd utánra. Nem akartam sem élesztős, sem kelt tésztát, de az egyszerű kevert piskótás receptnél azért jobbat kerestem. Lajos Mari 1984-es Gyümölcsös édesség című receptkönyve lett segítségemre, ahol külön gyümölcsökre lebontva lehet a jobbnál jobb receptek közül válogatni. Így leltem rá erre a szilvás lepényre, ami nem mellesleg egyensúlytésztából készül, ami nekem újdonság volt. Nagyon jó, mert nem száraz, mint a piskóta, és nem utolsó sorban isteni. Langyosan nem lehetett róla leállni, szóval aki diétázik, ne süsse, mert bűnbe esik.