Egreskrém Móca konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
204
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
815
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 137.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
204
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.9 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 549.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
815
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
107
kcal
Elkészítés
- Az egrest megtisztítjuk, s feltesszük főni 5 deka cukorral. Annyi vizet öntsünk rá, hogy kb. 1 cm-rel ellepje. 5 percig főzzük.
- Addig a tojásokat kettévesszük, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A maradék 5 deka cukrot elosztjuk, nagyobb részét a sárgájába tesszük, kisebb részét a fehérjéhez.
- A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk. A fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá.
- Ha kihűlt az egres, egy nagy tálba tesszük, s a tojássárgáját belekeverjük. A felvert tojáshabot a tetejére tesszük. Hűtőben 1-2 óráig hidegre hűtjük. Könnyű, finom nyári édesség. Aki szereti kevesebb cukorral is készítheti, így savanykás ízű lesz. Csak hűtőben tároljuk, s vigyázzunk, hogy még aznap fogyasszuk is el! Habár nálunk nem romlik meg.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2763
- Feltöltés dátuma: 2012. június 27.
Ajánló
Önálló édessségként szoktam használni. Ha jóval kevesebb cukorral készítjük, hideg húsok mellé mártásként is felszolgálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyerekkorom egyik kedvenc nyári édessége a pöszméte. Édesanyámtól tanultam az elkészítését, s amint megjelenik a piacokon, szívesen állok ennek a könnyű, gyors édessség elkészítésének. Nagyon finom változata, ha őszibarackkal készítjük el. Ekkor mi pici apró színes cukorkákkal szórjuk meg.