r
Nosalty Logó

Egreskrém Móca konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Egreskrém Móca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 815 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egrest megtisztítjuk, s feltesszük főni 5 deka cukorral. Annyi vizet öntsünk rá, hogy kb. 1 cm-rel ellepje. 5 percig főzzük.
  2. Addig a tojásokat kettévesszük, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A maradék 5 deka cukrot elosztjuk, nagyobb részét a sárgájába tesszük, kisebb részét a fehérjéhez.
  3. A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk. A fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá.
  4. Ha kihűlt az egres, egy nagy tálba tesszük, s a tojássárgáját belekeverjük. A felvert tojáshabot a tetejére tesszük. Hűtőben 1-2 óráig hidegre hűtjük. Könnyű, finom nyári édesség. Aki szereti kevesebb cukorral is készítheti, így savanykás ízű lesz. Csak hűtőben tároljuk, s vigyázzunk, hogy még aznap fogyasszuk is el! Habár nálunk nem romlik meg.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2763
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Ajánló

Önálló édessségként szoktam használni. Ha jóval kevesebb cukorral készítjük, hideg húsok mellé mártásként is felszolgálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom egyik kedvenc nyári édessége a pöszméte. Édesanyámtól tanultam az elkészítését, s amint megjelenik a piacokon, szívesen állok ennek a könnyű, gyors édessség elkészítésének. Nagyon finom változata, ha őszibarackkal készítjük el. Ekkor mi pici apró színes cukorkákkal szórjuk meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...