Egészben sült, fűszeres karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
526
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2099
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
151
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1246.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 136.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
526
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 106.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4984.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 3085 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 545.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
2099
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
60 g vaj
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
római kömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
300 g hummusz
-
4 db pita
Elkészítés
- A karfiolt bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg félig megpuhul, majd kivesszük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
- A vajat elkeverjük a pirospaprikával, a reszelt fokhagymával, a római köménnyel, valamint sóval és borssal ízesítjük. A karfiolt megkenjük a fűszeres vajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
- Hummusszal és pitával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 424
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 73526
- Feltöltés dátuma: 2018. október 17.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A fűszerezésen nyugodtan variálhatunk, ez egy egyszerű alapverzió. Kísérletezzetek bátran!