Egészben sült csirke Coook konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Coook
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
656
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
2626
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 174.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
656
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.7 g
Zsír
-
Összesen 199.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2882.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 698.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 794 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 517 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2626
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra.
- A csirke hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket és a kakukkfüvet.
- Sütőtálba helyezett rácsra fektetjük, a szárnyait hátra, majd befelé hajtjuk, és ráfektetjük a csirkét.
- A nyakánál két ujjal benyúlunk a bőr alá, és egyenletesen elosztva vajdarabokat dugunk a bőr és a mellhús közé. Ha marad, azt a hasüregbe is tehetjük.
- A zsineget a csirke alá csúsztatjuk, keresztezzük, majd a lábak alatt újra keresztezzük, és a test mellett elvezetve, a szárnytöveken áthurkolva a nyak felett megkötözzük.
- Kívül is sózzuk, borsozzuk, és kb 1 órára a sütőbe tesszük. Akkor jó, ha pirosra sül, és a combokat megszúrva tiszta (nem véres) lé jön a húsból.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 52360
- Feltöltés dátuma: 2014. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
A „semmi különös” sült csirke néhány trükktől a mennybe megy. Nem szárad ki, lédús és ízletes marad