Egészben kicsontozott töltött csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
molnatbela55
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
375g csirke548 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0 kcal
Összesen
692
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0 kcal
Összesen
2769
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
64.2g csirke94 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
21.4g csiperkegomba5 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0 kcal
Összesen
120
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 338.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
692
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.9 g
Zsír
-
Összesen 192.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4136.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2273 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1353.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1031 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1137 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2320 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3237 micro
Összesen
2769
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
500 g csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
csirke fűszersó ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkét megtisztítjuk, a tokokat és zsírmirigyet eltávolítjuk A szárnyvégeket levágjuk.
- A csirke hátán lévő bőrt a gerincéig bevágjuk. A nyakbőrt kivéve, a gerinc mentén a faráig végigvágjuk. Vékony pengéjű, éles késsel elkezdjük lefejteni a bőrös húst a csontvázról először egyik, majd másik oldalról. A szárnytőnél lévő ízületnél kezdjük el a csont eltávolítását, majd haladunk a szárnyközépnél a szárny vége felé.
- Bal kézzel húzva a húst, jobb kézzel meg a késsel fejtjük le a húst a csontról. Ezután a mellcsontról lefejtjük a húst. Majd a combokról is lefejtjük a húst. Amikor sikerült a csontvázat eltávolítani, a nyakbőrt visszanyomjuk az ujjunkkal a csirke belső oldalába.
- Ugyanígy visszanyomjuk a szárnyakat és a combokat is. A mellehúsát kézzel hosszanti irányban szétválaszthatjuk, hogy később jobban bejárja a fűszer. A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk.
- A petrezselyemzöldet megmossuk, majd felaprítjuk. A csirke belsejét és külsejét bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel és a sóval is. A vajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombákat is, ezeket is dinszteljük, majd fűszerezzük. Félretesszük hűlni, ha kézmelegre kihűlt, hozzáadjuk a nyers tojást és a petrezselyemzöldet és összekeverjük.
- A csirkét bőrével lefelé a munkaasztalra tesszük és elterítjük rajta a tölteléket. Összeillesztjük a félbevágott részeket és összetűzzük a fogpiszkálókkal. Egy megfelelő méretű jénai tálba beletesszük a csirkét úgy, hogy a összetűzött része felül legyen, így nem ragad az aljára a töltelék.
- Kb. 20 percig sütjük légkeveréses sütőben 140 C fokon, majd átfordítjuk és az ellentétes oldalát is és 20 percig sütjük. Ezután a maradék két oldalát is ugyanennyi ideig sütjük, szép barnás pirosra.
- Ha megsült, 10-15 percig pihentessük, majd keresztirányban szeleteljük fel kb. 3 cm-es szeletekre. Megjegyzés: Így mindenkinek egyenlően jut a húsos részekből. A csontváz és a szárnyvégek jók lesznek leves alapnak.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 1143
- Feltöltés dátuma: 2022. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
molnatbela55
11 recept