r
Nosalty Logó

Egészben kicsontozott töltött csirke

molnatbela55
Egészben kicsontozott töltött csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

692
Kalória
56.5g
Fehérje
7.5g
Szénhidrát
48.1g
Zsír
338.4g
Víz
341.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2769 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4136.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3237 micro
Összesen 2769 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, a tokokat és zsírmirigyet eltávolítjuk A szárnyvégeket levágjuk.
  2. A csirke hátán lévő bőrt a gerincéig bevágjuk. A nyakbőrt kivéve, a gerinc mentén a faráig végigvágjuk. Vékony pengéjű, éles késsel elkezdjük lefejteni a bőrös húst a csontvázról először egyik, majd másik oldalról. A szárnytőnél lévő ízületnél kezdjük el a csont eltávolítását, majd haladunk a szárnyközépnél a szárny vége felé.
  3. Bal kézzel húzva a húst, jobb kézzel meg a késsel fejtjük le a húst a csontról. Ezután a mellcsontról lefejtjük a húst. Majd a combokról is lefejtjük a húst. Amikor sikerült a csontvázat eltávolítani, a nyakbőrt visszanyomjuk az ujjunkkal a csirke belső oldalába.
  4. Ugyanígy visszanyomjuk a szárnyakat és a combokat is. A mellehúsát kézzel hosszanti irányban szétválaszthatjuk, hogy később jobban bejárja a fűszer. A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk.
  5. A petrezselyemzöldet megmossuk, majd felaprítjuk. A csirke belsejét és külsejét bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel és a sóval is. A vajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombákat is, ezeket is dinszteljük, majd fűszerezzük. Félretesszük hűlni, ha kézmelegre kihűlt, hozzáadjuk a nyers tojást és a petrezselyemzöldet és összekeverjük.
  6. A csirkét bőrével lefelé a munkaasztalra tesszük és elterítjük rajta a tölteléket. Összeillesztjük a félbevágott részeket és összetűzzük a fogpiszkálókkal. Egy megfelelő méretű jénai tálba beletesszük a csirkét úgy, hogy a összetűzött része felül legyen, így nem ragad az aljára a töltelék.
  7. Kb. 20 percig sütjük légkeveréses sütőben 140 C fokon, majd átfordítjuk és az ellentétes oldalát is és 20 percig sütjük. Ezután a maradék két oldalát is ugyanennyi ideig sütjük, szép barnás pirosra.
  8. Ha megsült, 10-15 percig pihentessük, majd keresztirányban szeleteljük fel kb. 3 cm-es szeletekre. Megjegyzés: Így mindenkinek egyenlően jut a húsos részekből. A csontváz és a szárnyvégek jók lesznek leves alapnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...