r
Nosalty Logó

Egész zöldbab télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egész zöldbab télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    5003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8448 micro
Összesen 409 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37546.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    4898 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    3301 mg
  • Foszfor
    5016 mg
  • Nátrium
    24047 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    920 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    356 mg

VÍZ

  • Összesen
    11922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4620 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1610 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5676 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4356 micro
  • Kolin:
    2020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9108 micro
  • β-karotin
    50028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84480 micro
Összesen 4092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab tetejét és végét lecsípjük. Ha gondoljuk, fel is darabolhatjuk. Megmossuk, és az esetleges hibákat kivágjuk.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, és beledobjuk a babot. 10 percig előfőzzük. Az üvegeket közben elmossuk és lecsepegtetjük.
  3. Ha letelt a 10 perc, akkor hideg vízbe rakjuk 2 percre.
  4. Megtöltjük vele az üvegeket, és mindegyik tetejére 1 teáskanál sót rakunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen 1 ujjnyi hely az üveg szájától képest. Mindegyik üveg tetejére 1 késhegynyi Na-benzoátot teszünk.
  5. Rácsavarjuk a tetőt szorosan.
  6. Egy nagy fazék aljába 3-4 konyharuhát teszünk, és beleállítjuk az üvegeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy 3 ujjnyira ellepje az üvegeket. (Ha nem tetőt, hanem csak celofánt raktunk az üvegekre, akkor elég az üveg válláig tölteni vízzel.)
  7. Feltesszük a gázra, és forrástól számított 120 percig teljes lángon fedő alatt dunsztoljuk.
  8. Ha letelt az idő, akkor elzárjuk a gázt, és hagyjuk kihűlni másnapig.
  9. Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 821
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.

Receptkategóriák

Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, hiszen akkor nem volt fagyasztó, se hűtő, és így tárolták a babot télig. A dunsztolási idő lerövidítése megromláshoz vezet. Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...