adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
409
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4092
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
27
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3754.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 2405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 911 micro
-
β-karotin 5003 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8448 micro
Összesen
409
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.6 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37546.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 4898 mg
-
Vas 136 mg
-
Magnézium 3301 mg
-
Foszfor 5016 mg
-
Nátrium 24047 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 920 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 356 mg
VÍZ
-
Összesen 11922.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4620 micro
-
B6 vitamin: 19 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1610 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5676 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4356 micro
-
Kolin: 2020 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9108 micro
-
β-karotin 50028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84480 micro
Összesen
4092
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
-
15 kg zöldbab
Elkészítés
- A zöldbab tetejét és végét lecsípjük. Ha gondoljuk, fel is darabolhatjuk. Megmossuk, és az esetleges hibákat kivágjuk.
- Egy fazékban vizet forralunk, és beledobjuk a babot. 10 percig előfőzzük. Az üvegeket közben elmossuk és lecsepegtetjük.
- Ha letelt a 10 perc, akkor hideg vízbe rakjuk 2 percre.
- Megtöltjük vele az üvegeket, és mindegyik tetejére 1 teáskanál sót rakunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen 1 ujjnyi hely az üveg szájától képest. Mindegyik üveg tetejére 1 késhegynyi Na-benzoátot teszünk.
- Rácsavarjuk a tetőt szorosan.
- Egy nagy fazék aljába 3-4 konyharuhát teszünk, és beleállítjuk az üvegeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy 3 ujjnyira ellepje az üvegeket. (Ha nem tetőt, hanem csak celofánt raktunk az üvegekre, akkor elég az üveg válláig tölteni vízzel.)
- Feltesszük a gázra, és forrástól számított 120 percig teljes lángon fedő alatt dunsztoljuk.
- Ha letelt az idő, akkor elzárjuk a gázt, és hagyjuk kihűlni másnapig.
- Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 821
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, hiszen akkor nem volt fagyasztó, se hűtő, és így tárolták a babot télig. A dunsztolási idő lerövidítése megromláshoz vezet. Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell.