r
Nosalty Logó

Édes szalámi - kókuszos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes szalámi - kókuszos rolád
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 7348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3537.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    2226 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1979 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 7348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyepürét vegyük ki a hűtőből.
  2. A darált kekszet keverjük össze a porcukorral. Mikróban olvasszuk föl a csokikat (3 perc 350 W-on, keverjük el), és öntsük a kekszhez. A margarint is olvasszuk fel 2 perc alatt a mikróban, és adjuk hozzá.
  3. A mikró mindenre jó ennél a receptnél, tehát, ha nem enged fel időben a gesztenyepürénk, azt is melegíthetjük benne. 350 W-on pár percig, majd ha már omlós, kis kockákban adjuk a kekszhez.
  4. Öntsük hozzá a többi alapanyagot, a kakaóport, az aromákat, és 8 ek vizet, és gyúrjuk homogénné a masszát.
  5. Az omlós kekszet még a csomag felbontása előtt törjük apró darabokra, mondjuk egy sodrófa, vagy kloffoló segítségével.
  6. Adjuk ezt is hozzá a többihez, és gyúrjuk össze, minél homogénebbé, hogy csak az omlós kekszdarabok legyenek a barna masszából a kivillanó részecskék. :) (mint a szalámiban).
  7. Ha ezzel is megvagyunk, szedjük ketté, és először két nagy gombóccá, majd sodorva őket, alakítsunk ki két "szalámit".
  8. Szórjunk kókuszreszeléket egy tálcára, és gördítsük meg benne a "szalámijainkat".
  9. Tegyük hűtőbe, és fogyasztás előtt szeleteljük! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19646
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi receptkönyvben találtam a recept alapját, ezen a néven, hogy édes szalámi... Kiegészítettem egy kicsit egyéni ízlésemre, de a szalámi mibenlétét meghagytam, mert olyan jópofa. :) Készítés menetéről találtok még képeket itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...