Ecetes uborka Csiki Piroskától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
571
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2284
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8517.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 7802 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.3 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1952.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 319 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
571
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34070.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 926 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 1216 mg
-
Nátrium 31207 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.2 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 7809.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 804 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 539 micro
-
β-karotin 2205 micro
-
β-crypt 1274 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1127 micro
Összesen
2284
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
- Átforgatjuk, hogy minden oldala átmelegedjen, kb. 2 percig hagyjuk benne, majd szűrőkanállal kiszedjük, és beletesszük a következő adagot. Az átmelegedett uborkát szorosan egymás mellé üvegbe rakjuk, közepébe tesszük a tormát, kaprot és csombort.
- Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
- Beletesszük a borsot és a mustármagot, lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztba tesszük. Kihűlésig ott hagyjuk.
- Elkészítettem: 41 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 117426
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A 7-8 cm-nél nagyobb uborkákat hosszában négybe behasítom, üvegbe rakom. Ezt már csak leforrázom az előkészített lével, és utána száraz dunsztba teszem. Nem használok semmi tartósítószert, mégis mindig megáll. Mivel saját termést teszek el, részletekben teszem, ahogy terem. Egyszerre a fent leírt adag levet vegyítem meg, a következőnél változtatom a cukor és só mennyiségét a 30 és 50 dkg között. Az üvegen feltüntetem a mennyiséget, így a család minden tagja megtalálja a neki megfelelő ízharmóniát.