Ecetes paprikasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
800g zöldpaprika131 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
15g ecet3 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
153
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
60.6g zöldpaprika10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
1.1g ecet0 kcal
-
37.9g víz0 kcal
Összesen
11
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 282.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
39
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 527 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 1364 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2237 micro
Összesen
153
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
11
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
5 dl víz
Elkészítés
- A megmosott paprikákat felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
- Utána ráöntünk annyi hideg vizet, ami épp ellepi. Hozzákeverjük a cukrot, a köménymagot és az ecetet. Ha kell, utánaízesítünk. Akkor jó, ha kicsit túlízesítettnek tűnik.
- A hűtőbe tesszük néhány órára, de ha van idő, akár fél napra is, hogy a paprikát minél jobban átjárhassa a salátalé.
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 50252
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Egy nagyon finom, egyszerű saláta. Nekem is ritkán jut eszembe, pedig mikor elkészítem, mindig nagy sikere van. Talán azért sem állok neki sokszor, mert tudom, hogy ha nem pihen eleget a levében, a paprika nem veszi át az ízeket. Szóval kicsit hosszadalmas az elkészülte, de szerencsére nem a vele járó munka miatt. Tehát jó előre ki kell gondolni, ha ezt akarjuk salátának az étel mellé. Sajnos, ez nekem nem mindig megy, pedig megéri. Minden salátát kívánó ételhez illik, és másnapig is gond nélkül eláll, szép és friss marad. Csak érdekességképpen, azt ma tudtam meg, hogy ez a fiam kedvenc salátája. Hogy ezt miért nem mondta eddig? Ha elárulta volna, biztos sokkal többször elkészítettem volna eddig is.