Ecetes-olívás tört burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
253
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1015
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
94.1g burgonya54 kcal
-
4.5g olívaolaj40 kcal
-
1.4g fehér balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
253
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 605.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1015
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
95
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
6 ek olívaolaj
-
3 ek fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megsikáljuk és bő vízben feltesszük főni.
- Amikor már úgy szalad bele a villa, mint a vajba, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
- A megpucolt burgonyát kézi krumplinyomóval összezúzzuk.
- Hozzáadunk egy-két evőkanál fehér balzsamecetet, illetve annyi olívaolajat, amennyit nem szégyellünk.
- Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd a krumplinyomóval még egyszer átmegyünk rajta. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk, bárhogyan isteni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2834
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A legtöbben vajjal szoktuk dúsítani a tört burgonyát és a burgonyapürét, pedig érdemes kipróbálni olívaolajjal is, mert egészen zseniális! Egy görög gasztrobloggernél láttam ezt a módszert, és bár nem tudom, hogy mennyire görög maga a metódus, az biztos, hogy az olívaolaj a mediterrán régióra jellemző könnyedséget csempész a fogásnak. A fehér balzsamecet pedig zseniális pikantériát kanyarít minden falat végére, szóval semmiképpen ne hagyjuk ki az étel sava(-borsá)t.