r
Nosalty Logó

Dunsztban készült lecsós csirkeszárny

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Dunsztban készült lecsós csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    317 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztára mosunk személyenként egy-egy (750 g-os) uborkás üveget, és a címkét is leáztatjuk róla. A zöldségeket felszeleteljük, a burgonyát karikára vágjuk.
  2. A tiszta üvegekbe felváltva-rétegezve belerakosgatjuk a húst, amit sózunk, itt-ott meghintünk fűszerpaprikával és a zöldségeket. Ezután rácsavarjuk a befőttesüveg tetejét.
  3. Hideg sütőbe tesszük, és 160, majd 175 fokon főzzük legalább 25 percig. A 25 perc onnan értendő, amikor látjuk, hogy az ételünk levet engedett, és a sütő is forró!
  4. Az idő leteltével kivesszük az üvegeket, és meleg, de nem langyos állapotban levesszük róla a tetőt. Tányérokra borítjuk, és úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1739
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 14.

Ajánló

Ezzel a főzési technikával készíthetünk bármilyen húsos ételt. Pl. marhapörköltet, csak arra egy-egy evőkanál vörösbort kell locsolni. Érdemes kipróbálni, és kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunsztban készült lecsós csirkeszárny
Lizinka_ 604 recept

Nemrég hallottam erről a különleges főzési technikáról. Először nagyon féltem, hogy a sütőben fel fog robbanni a befőttesüveg, de nem így történt. Készítettem ezzel az eljárással sült csirkét is, de az teljesen színtelen maradt, annak ellenére, hogy fantasztikus ízek bújtak elő az üvegből. Mi a lecsós változatot részesítjük előnyben. Ízekben, színekben gazdag!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...