Dubarry szelet Sylvia konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
195g karfiol20 kcal
-
0g só0 kcal
-
133g sertéshús221 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
83g tej47 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
23 kcal
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1170g karfiol117 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g sertéshús1328 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
Összesen
3655
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.1g karfiol3 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.2g sertéshús32 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
36.1g burgonya21 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
12g tej7 kcal
-
1.2g sajt4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g mangalica zsír3 kcal
Összesen
88
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.2 g
Zsír
-
Összesen 173.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5967.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 1208 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 2821 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1920.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 447 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 832 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
3655
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db karfiol
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 kg burgonya
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
Elkészítés
- Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne - jó ízt ad neki).
- A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.
- A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.
- A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót - de tényleg kicsit, hogy ne nyomja el a többit - majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
- A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12834
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Adva volt egy szép fej karfiol - amit imádunk, és mivel Dubarry-t régen ettünk, nagy lelkesedéssel hozzáláttam. Az, hogy a köret is bekerüljön a tepsibe, később jutott eszembe - így nagyon szép lett, és egy kicsit érdekesebb!