r
Nosalty Logó

Dubaj csoki pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
5 csillag • 1 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pozsgai Fanni
fa tálcán 3 rétegű dubaji csokis pohárkrém pisztáciával a tetején
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 1775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 7095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    527.6 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 7095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Elkészítés

Tahini készítése

  1. A szezámmagot serpenyőben lepirítjuk. Míg illatozni nem kezd és aranyszínűvé nem válik.
  2. Tegyük a szezámmagot egy kávédarálóba és kezdjük el.
  3. Időnkét le kell kapargatni az aprító oldaláról a magokat, de ne adjuk fel nagyon finom végeredményt kapunk.
  4. Amikor kezd krémesre váltani a szezámmag, az aprítóban adjuk hozzá az olajat.

Pisztáciakrém készítése

  1. A pisztáciát egy tepsin szétterítjük, és a sütőben 180 fokon kb. 10 percig pirítjuk.
  2. Öntsük át egy konyharuhára, és dörzsöljük le róla a héját, hogy szebb színű krémet kapjunk.
  3. Késes aprítóban krémesre daráljuk, hozzáadjuk az olajat is közben, a könnyebb darálás érdekében.
  4. Mikróban olvasszuk meg a fehér csokit közepes fokozaton, hogy ne égjen meg.
  5. Az olvasztott csokit adjuk pisztáciakrémhez és jól keverjük el. A krém a fehér csoki hozzáadásával válik az ismerős szép zöld színűre.

Pisztáciás tészta

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rászórjuk az apró darabokra tördelt kadayif tésztát.
  2. Vigyázzunk, hogy a vaj ne kezdjen el megégni.
  3. Addig pirítsuk, míg aranybarna nem lesz a tészta.
  4. Keverjük össze az előzőleg elkészített pisztáciakrémmel és tahinivel.
  5. A magkrémeket lehet helyettesíteni a bolti változattal, de házilag elkészítve mindegyik sokkal finomabb.

Mascarponés csokikrém

  1. A jól lehűtött mascarponét és tejszínt egy keverőtálban közepes fokozaton kezdjük el felverni.
  2. Mikróban olvasszuk fel alacsony fokozaton az étcsokoládét.
  3. Az olvasztott csokit 1-2 evőkanálnyi mascarponés krémmel keverjük el, majd keverés közben csorgassuk a többi mascarponekrémhez. Adjuk hozzá a mézet és kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet még édesíteni.
  4. Végül összeállítjuk a pohárkrémet, alulra kerül a mascarponés csokikrém, középre a pisztáciakrémes tészta és egy újabb mascarponekrémmel zárjuk.
  5. A tetejét darabolt pisztáciaszemekkel díszítjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 3278
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dubaj csoki pohárkrém
Pozsgai Fanni 4 recept

Engem is magával ragadott a dubaji csoki-láz, ezért pohárkrém formájában álmodtam újra. Az eredmény felülmúlta a várakozásomat – most már én is értem, miért övezi ekkora rajongás!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!