Dödölle Lizinka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
1g só0 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
27g tejföl53 kcal
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
4g só0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Összesen
1505
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
56.3g burgonya33 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
15.9g vöröshagyma6 kcal
-
27 kcal
-
16.9g finomliszt61 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 191.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2612.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 1612 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 574.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
1505
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
1 kk só
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp, hogy ellepi. Sózzuk.
- Amíg fő a burgonya, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és bő, forró olajban aranybarnára pirítjuk.
- Amikor a burgonya puha, kézi krumplinyomóval összetörjük a vizében. Visszatesszük a tűzre, és annyi lisztet főzünk bele, hogy szép, ragacsosan sűrű krumplis masszát kapjunk.
- Fakanállal a kívánt mennyiséget egy tálra merjük.
- Egy evőkanalat belemártunk a pirított hagymás olajba, majd a kanál olajos fokával szétlapítjuk a krumplis masszát. Hogy ne ragadjon, ismételten olajozzuk a kanalat. A mélyedések így megtelnek kevéske hagymás olajjal. Ezután egy villa segítségével meghintjük pirított hagymával.
- Forrón tálaljuk, és tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 15437
- Feltöltés dátuma: 2015. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Tudom, hogy a dödöllének számos variációja van fent a neten. Azt is tudom, hogy sokan el tudják készíteni. Nagymamám Zalából származott, és a dödölle készítés mestere volt. Mi mindig "laspolva" ettük. Én inkább ezt a tálalási módot szeretném megosztani.