r
Nosalty Logó

Dobtorta - fondant-nal díszitve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobtorta - fondant-nal díszitve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 1394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 16701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1675 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3435.1 g
  • Cukor
    2911 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2303 micro
Összesen 16701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a fondant-okat készítsük el, mert könnyebb velük dolgozni, ha állnak pár órát. Kb. 2 kg porcukrot átszitálunk egy tálba (ez elég lesz mind a három színű fondant-hoz). Egy tálba pár evőkanálnyít teszünk, a közepébe mélyedést csinálunk (oda öntjük majd a zselatinos részt).
  2. A barna fondant-hoz átszitáljuk a kakaóport, és egy másik tálba ismét teszünk porcukrot, amelybe hozzátesszük a kakaóport, és abba is kis mélyedést csinálunk.
  3. Gőz felett a zselatint felolvasztjuk a vízben, hozzáadjuk a margarint és a mézet (a pirosnál az ételfestéket is).
  4. Ha elolvadt a margarin is, hozzáöntjük az előzőleg átszitált porcukor egy részéhez.
  5. Először kanállal, majd kézzel összedolgozzuk a masszát, addig adagolunk hozzá porcukrot, ameddig puha gyurma állaga nem lesz.
  6. Fóliába csomagoljuk mind a három színt, és félretesszük.
  7. A tészta készítésébe kezdünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet (esetleg a kakaóport), összekeverjük, formába öntjük, és megsütjük.
  8. A krémhez 3 dl tejet elkezdünk melegíteni, egy tálba pedig összekavarjuk a csokis pudingport, 3 ek cukrot és 3 ek lisztet, majd 2 dl tejjel összekavarjuk, és a meleg tejhez öntjük.
  9. Egy lábasba melegítjük a margarint, hozzáadunk fél dl tejet, 1 ek kakaóport és 15 dkg porcukrot (még sose tudtam kimérni, 5 ek-al szoktam tenni).
  10. Mikor a puding kezd sűrűsödni, összeöntjük, és sűrűre főzzük.
  11. A torta összeállítása következik. Mikor a krém kihűlt, megkenjük a lapokat és az egész tortát körbe bevonjuk a krémmel. Betesszük a hűtőbe, és ha kicsit megdermedt a krém, akkor ammennyire lehet, annyira elsímítjuk a krémet az oldalán és a tetején.
  12. Porcukros felületen kinyújtjuk a fehér fondant-t, és a tortára tesszük, ügyelve, hogy ne szakadjon el, ne gyűrődjön meg. Szépen körbeigazítjuk, a felesleget az aljánál levágjuk. (Erről is itt egy videó : bevonjuk a tortát fondant-tal )
  13. Kinyújtjuk a barna fondant-t, kb. fél centi széles csíkokat vágunk belőle, felszeleteljük akkora darabokra, hogy a torta aljától majdnem a tetejéig éje.
  14. Egy kis edényben kevés vízzel olvasztunk a fehér fondantból egy darabot, ez lesz a ragasztónk, és ezzel szépen felragasztgatjuk a torta oldalára a csíkokat .
  15. A bordó fondant-t kézzel sodorjuk "kígyóvá", majd kínyújtjuk oldalírányba, egyenesre vágjuk a szélét olyan 6-7 cm szélesre. Ezt a torta peremére fektetjük, hogy körbeérjen. Ezt is ráragasztjuk.
  16. A dobverőket két kisebb "kígyóból" készitem, a rózsa készítéséhez pedig itt egy kis videós segítség: Fondant rózsa készítése
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26cm-s tortaforma
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19126
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szívesen lepi meg ismerőseit, szeretteit, gyermekeit saját készítésű különleges tortákkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a sogórnőm születésnapjára készült. Igazából három felől szedtem össze a tortát: a krém a Eebra süti recepjéből van, a tészta a Bögrés sütemények könyvből, a fondant készítést pedig Kiskukától lestem el, akinek hálás köszönet érte. Érdemes megnézni csodálatos tortakölteményeit.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fehér fondanthoz

A barna fondanthoz

A bordó fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...