r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nassoló Naplopótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Dobos-torta Nassoló Naplopótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 7050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 7050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Először is kimérünk mindent.
  2. A habverő üstjébe mérjük az olajat, tejet, a nagyobb adag cukrot, és a tojások sárgáját, amit kicsit össze is keverünk, majd hozzákeverjük az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót és sütőport is.
  3. Először csak lassú, majd 1-2 percig magasabb fokozaton verjük, míg kissé kivilágosodik.
  4. A tojásfehérjéket a kevesebb cukorral, pár csepp citromlével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Kis adagokban keverjük a kakaós masszához.
  6. Először fellazítjuk a krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjét.
  7. A sima tésztával ugyanígy járunk el, a folyamat megegyezik, csak kakaómentesen.
  8. Egy magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a két színű masszánkat felváltva adagoljuk bele. Nem fog sikerülni, hogy csíkos tésztát kapjunk, de megpróbálhatjuk! :)
  9. Kicsit ütögessük teljes aljjal az asztalhoz, hogy a légbuborékok eltávozzanak a tésztából, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  10. Amikor megsült a tésztánk, fejjel lefelé sütőpapírra borítjuk, kicsit megnyomkodjuk a tetejét, ha púposra sült volna, ezáltal a sütemény súlya visszanyomja a kiemelkedést.
  11. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
  12. A széleit levágjuk ezzel egy szép, szabályos téglatestet létrehozva, a tetejét pedig fél cm-es vastagon vízszintesen egyben levágjuk. (Erre kerül majd a dobos cukor.)
  13. 8 egyenlő kockára igyekszünk beosztani a nagy tésztánkat.
  14. A nyolc kockának a közepébe egy pici, ám nagyon éles hámozó késsel és négyzet alakban kivájjuk a belsejét, hogy üreges legyen, de igyekezzünk amennyire lehet egy kis kocka mélyedést vágni, de úgy, hogy ne vágjuk az aljáig át, legyen neki talpa. (Ezzel a tésztával ez a művelet nagyon könnyen kivitelezhető!) Ide fog kerülni a krém.
  15. Elkészítjük a krémet: A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasban elkezdjük hevíteni, míg a cukor elolvad.
  16. Ezután rögtön habverővel addig habosítjuk, míg teljesen ki nem hűl!
  17. Ha kihűlt a hűtőből kivett vajat felkockázzuk, és robotgéppel hozzákeverjük a tojásos habhoz. (Nem baj, ha darabos lesz.)
  18. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a kakaóport csomómentesre keverjük benne, majd hozzáöntjük a vajas masszához és jól elkeverjük.
  19. Hűtőbe tesszük picit, mert itt még elég folyós, kicsit kell dermednie.
  20. Ha a krémünk meghűlt, teletöltjük a kockáinkat, majd félretesszük (hűtőbe dermedni.)
  21. Elővesszük a tetejéről levágott vékony lapot, és elkezdjük a cukrot karamellizálni.
  22. Amikor már megolvadt és világos barna színű, akkor rácsurgatjuk a lapunk közepére, és egy kenőkéssel szépen óvatosan igyekszünk egyenletesen elsimítani a tésztán. Nem baj, ha körbe lecsurog.
  23. Egy széles pengéjű kés élét és fokát is bevajazzunk, majd bejelöljük, hogy fogjuk elvágni a karamelllapot (8 egyenlő négyzetre igyekezzünk).
  24. Majd ha kicsit megszilárdult, akkor a kés élét ráhelyezve picit rácsapunk, és eltörik szépen a karamelles lap.
  25. Ha maradt még a krémből, akkor apró csokirózsákat nyomhatunk 1-1 lap tetejére, illetve körbe a kockáink tetejére, hogy rátapadjon a karamellás kalap.
  26. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15515
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Nagyon szeretem a dobos tortát. Ezzel a tésztával és ezzel a krémmel isteni finom! A krém lágyan olvad a szádban, a tészta puha, a karamell pedig finoman ropog a fogaid között... Nincs mindig alkalmam tortát sütni és egyébként sem árt néha újítani. Mivel nincs Zila formám, ezért gondoltam házilag oldom meg, hogy olyan különlegessé varázsoljam ezt a desszertet, és milyen jól tettem! A családom legnagyobb örömére sikeresen elkészült és el is fogyott! :)

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...