r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nagy Ildi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Ildi
Dobos-torta Nagy Ildi konyhájából
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 10795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    585.9 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    4171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13363.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    2618 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1431 mg
  • Foszfor
    5633 mg
  • Nátrium
    3193 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1323.6 g
  • Cukor
    915 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4024 micro
Összesen 10795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Elkészítés

Tészta

  1. A cukor felét és a tojások sárgáját habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a liszttel, a cukor másik felével és sütőporral a tojások sárgájához keverjük.
  3. Tortasütő aljába sütőpapírt helyezünk, ezen sütjük a lapokat. Egy-egy lapot 180 fokon 10 percig vagy tűpróbáig sütünk. A forma méretétől függően 10-12 lapunk lesz. Ezek közé fogjuk betölteni a krémet, egyet pedig félreteszünk a karamell-lapocskákhoz.

Krém

  1. A cukrot feloldjuk a kávéban, hozzáadjuk a csokoládét vagy kakaót, s a vaníliás cukorral sziruppá főzzük.
  2. Folyamatosan kevergetjük, amikor nagy hólyagokat vet, és vízbe cseppentve nem fut szét, hanem összeáll, golyót formál, akkor vehetjük le a tűzhelyről.
  3. A tűzről levéve 1-2 percig hűtjük, majd még melegen a vajat hozzáadjuk.
  4. Ezek után langyosra hűtjük, majd habosra keverjük.

Bevonat

  1. A cukrot palacsintasütőben világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a 1-2 csepp citromlevet vagy ecetet, hogy ne keményedjen meg a karamellünk olyan gyorsan. Nem kell félnünk, nem fog érződni az ecet íze.
  2. Egy lapot kiválasztunk a kisütöttek közül, amit a legfelsőnek szánunk. Ráöntjük a karamellt, vajazott késsel szépen elkenjük, és szeleteket vágunk a lapból.

Összerakás

  1. A kisütött lapokat hagyjuk kihűlni, majd egy tányérra helyezzük az első lapot, krémet helyezünk rá, és ezt ismételgetjük, ameddig egy lapunk marad. A krémből hagyjunk az oldal bekenéséhez és a torta tetejének elkészítéséhez.
  2. A torta tetejére a krémből púpokat nyomunk, amelyekre szépen ráhelyezzük a karamell-lapokat.
  3. A torta oldalát beborítjuk a krémmel. Tehetünk rá tört diót vagy akár mandulát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1689
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné meglepni családját, ismerőseit egy fantasztikus tortával. Az elkészíteni egy nappal a elfogyasztás szoktam, hogy minden íz szépen összeérjen, és megpuhuljanak a lapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nagy Ildi 1 recept

Drága nagymamámtól tanultam a receptet, emlékszem, boldogság ült az arcán, mikor először készítettük együtt. Mikor megsütöm, mindig rá is emlékezem. A recept 12 szeletes tortára íródott, érdemes nagyobb vendégségekkor elkészíteni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...