Dobos-torta Nagy Ildi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagy Ildi
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
37g cukor142 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
50g feketekávé5 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
29 kcal
-
6 kcal
-
50g teavaj359 kcal
Bevonat
Összerakás
Összesen
901
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
440g cukor1703 kcal
-
880g tojás1107 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
Krém
-
600g feketekávé54 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g cukrozatlan kakaópor342 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
600g teavaj4302 kcal
Bevonat
Összerakás
Összesen
10795
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
12.3g cukor48 kcal
-
24.7g tojás31 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém
-
16.8g feketekávé2 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4.2g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
16.8g teavaj121 kcal
Bevonat
Összerakás
Összesen
304
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
901
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 173.8 g
Zsír
-
Összesen 585.9 g
-
Telített zsírsav 340 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 4171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13363.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 2618 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1431 mg
-
Foszfor 5633 mg
-
Nátrium 3193 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1323.6 g
-
Cukor 915 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1326.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 2463 mg
-
Retinol - A vitamin: 5265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 948 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4024 micro
Összesen
10795
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
44 dkg cukor
-
16 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
2 csomag sütőpor
Krém
-
6 dl feketekávé
-
25 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
60 dkg teavaj
Bevonat
-
20 dkg cukor
Összerakás
Elkészítés
Tészta
- A cukor felét és a tojások sárgáját habosra kikeverjük.
- A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a liszttel, a cukor másik felével és sütőporral a tojások sárgájához keverjük.
- Tortasütő aljába sütőpapírt helyezünk, ezen sütjük a lapokat. Egy-egy lapot 180 fokon 10 percig vagy tűpróbáig sütünk. A forma méretétől függően 10-12 lapunk lesz. Ezek közé fogjuk betölteni a krémet, egyet pedig félreteszünk a karamell-lapocskákhoz.
Krém
- A cukrot feloldjuk a kávéban, hozzáadjuk a csokoládét vagy kakaót, s a vaníliás cukorral sziruppá főzzük.
- Folyamatosan kevergetjük, amikor nagy hólyagokat vet, és vízbe cseppentve nem fut szét, hanem összeáll, golyót formál, akkor vehetjük le a tűzhelyről.
- A tűzről levéve 1-2 percig hűtjük, majd még melegen a vajat hozzáadjuk.
- Ezek után langyosra hűtjük, majd habosra keverjük.
Bevonat
- A cukrot palacsintasütőben világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a 1-2 csepp citromlevet vagy ecetet, hogy ne keményedjen meg a karamellünk olyan gyorsan. Nem kell félnünk, nem fog érződni az ecet íze.
- Egy lapot kiválasztunk a kisütöttek közül, amit a legfelsőnek szánunk. Ráöntjük a karamellt, vajazott késsel szépen elkenjük, és szeleteket vágunk a lapból.
Összerakás
- A kisütött lapokat hagyjuk kihűlni, majd egy tányérra helyezzük az első lapot, krémet helyezünk rá, és ezt ismételgetjük, ameddig egy lapunk marad. A krémből hagyjunk az oldal bekenéséhez és a torta tetejének elkészítéséhez.
- A torta tetejére a krémből púpokat nyomunk, amelyekre szépen ráhelyezzük a karamell-lapokat.
- A torta oldalát beborítjuk a krémmel. Tehetünk rá tört diót vagy akár mandulát is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Elkészítettem: 21 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1689
- Feltöltés dátuma: 2017. június 16.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szeretné meglepni családját, ismerőseit egy fantasztikus tortával. Az elkészíteni egy nappal a elfogyasztás szoktam, hogy minden íz szépen összeérjen, és megpuhuljanak a lapok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagy Ildi
1 recept
Drága nagymamámtól tanultam a receptet, emlékszem, boldogság ült az arcán, mikor először készítettük együtt. Mikor megsütöm, mindig rá is emlékezem. A recept 12 szeletes tortára íródott, érdemes nagyobb vendégségekkor elkészíteni.