r
Nosalty Logó

Dobos-torta marcipán bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Dobos-torta marcipán bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 15287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.7 g

Zsír

  • Összesen
    803.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6444.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1743.5 g
  • Cukor
    1376 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2807 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 15287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A réteslisztet, a tojássárgájával, a xilittel, a vajjal és a sütőporral összegyúrjuk.
  2. Majd hozzádolgozunk még 2 ektejet (lehet kevesebb is), és lágyan dolgozható masszává gyúrjuk.
  3. A tésztát vékonyra kisodorjuk, és 5 dbkb. 22 x 22 cm-es lapot vágunkki, amiket a gáztepsibenfelfordított aljára terített sütőpapíron sütünkmeg. Egyszerre két lapot tudtam sütni kb. 180 fokon.
  4. A krémhez az egész tojásokat a porcukorral tűzön felverjük, ha meleg, levesszüka tűzről, és addig verjük, amíg ki nem hűl.
  5. A vajat kikeverjük, majd beletesszüka vaníliás cukrotés a kakaóport, és összekeverjük, végülhozzáadjuka felolvasztott étcsokit.
  6. Ezután összeöntjüka hideg tojásos masszával, és erősen elkeverjük.
  7. A díszítéshez egyszeres marcipánmasszát használunk. Ebből vágjukki a figura különböző részeit.
  8. A színezéshez ételfestéket használunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2983
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta marcipán bevonattal
Tóth Bernadett 48 recept

Az egyik öcsém kérte ezt a tortát a születésnapjára. Az eredeti recept szerint 8 vékony lapot kell sütni, de ebben a méretben nekem csak 5 jött össze. A tetejét egyszeres marcipánnal vontam be, ennek sokkal jobb az íze, és jobban szeretek vele dolgozni, mert lágyabb, de ami a legfontosabb, fele mandula és "csak" a fele cukor.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...