Diploma torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
18 kcal
-
21 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
63g joghurt38 kcal
-
63g eperdzsem174 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A fondanthoz
Összesen
689
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
171 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g joghurt305 kcal
-
500g eperdzsem1390 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A fondanthoz
Összesen
5512
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
20.5g joghurt12 kcal
-
20.5g eperdzsem57 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
A fondanthoz
Összesen
226
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 160.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
689
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 233.2 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2060 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4596 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1293 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1780 mg
-
Nátrium 1122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 769.1 g
-
Cukor 533 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 443 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1364 mg
-
Retinol - A vitamin: 2201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
Összesen
5512
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
16 ek cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
500 g eperdzsem
A fondanthoz
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
- A piskótamasszát ovális, fém kacsasütőben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra tesszük hűlni, és vízszintesen három felé vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a joghurtot, majd a dzsemet.
- A joghurtos krémmel megkenjük a lapokat, illetve kevés krémmel bekenjük a torta külsejét és oldalát.
- A fondant-t kinyújtjuk, és a tortára simítjuk. Fantáziánk szerint díszítjük. (Például a fondant-t ételfestékkel színezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.)
- A fondant készítése:
- A mézet, vizet, margarint , zselatint tálba tesszük, és gőz felett felolvasztjuk.
- A gőzről levéve a tálba szitált porcukor közepébe öntjük, és összedolgozzuk a masszát a cukorral. (Vigyázzunk, először csak kanállal keverjük, mert nagyon meleg. Ha a kezünk már elbírja, kézzel gyúrjuk tovább. Először nagyon ragad, de ahogy veszi fel a cukrot, úgy tudunk vele mindig jobban dolgozni.)
- A fondant-t folpackba csomagoljuk, és egy napig pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16216
- Feltöltés dátuma: 2010. július 08.
Ajánló
Aki idegenkedik az ételfestéktől, az használhat természetes színezőanyagokat, mint pl. meggylé, céklalé, sáfrány...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A torta a barátnőm fiának diplomaosztójára készült ajándéknak. A netet böngészve találtam a fondantkészítés titkára. Aztán kipróbálás, és kiderült, nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az első fondant készítése: mint mikor só-liszt gyurmáztunk a lányommal. Nagy élmény, és csak fantázia kérdése az egész.