r
Nosalty Logó

Diploma torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diploma torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

689
Kalória
11.9g
Fehérje
96.1g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
160.1g
Víz
257.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
66.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 5512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A piskótamasszát ovális, fém kacsasütőben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra tesszük hűlni, és vízszintesen három felé vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a joghurtot, majd a dzsemet.
  4. A joghurtos krémmel megkenjük a lapokat, illetve kevés krémmel bekenjük a torta külsejét és oldalát.
  5. A fondant-t kinyújtjuk, és a tortára simítjuk. Fantáziánk szerint díszítjük. (Például a fondant-t ételfestékkel színezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.)
  6. A fondant készítése:
  7. A mézet, vizet, margarint , zselatint tálba tesszük, és gőz felett felolvasztjuk.
  8. A gőzről levéve a tálba szitált porcukor közepébe öntjük, és összedolgozzuk a masszát a cukorral. (Vigyázzunk, először csak kanállal keverjük, mert nagyon meleg. Ha a kezünk már elbírja, kézzel gyúrjuk tovább. Először nagyon ragad, de ahogy veszi fel a cukrot, úgy tudunk vele mindig jobban dolgozni.)
  9. A fondant-t folpackba csomagoljuk, és egy napig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A torta a barátnőm fiának diplomaosztójára készült ajándéknak. A netet böngészve találtam a fondantkészítés titkára. Aztán kipróbálás, és kiderült, nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az első fondant készítése: mint mikor só-liszt gyurmáztunk a lányommal. Nagy élmény, és csak fantázia kérdése az egész.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!