r
Nosalty Logó

Diótorta Nóri konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diótorta Nóri konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

744
Kalória
12.5g
Fehérje
71.4g
Szénhidrátok
47.1g
Zsír
46g
Víz
180.1g
Koleszterin
2.3g
Rost
51.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6697.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 5948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát; a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük keményre, a sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet, 10 dkg darált diót, egy citrom reszelthéját, a vaníliás cukrotés a sütőport, és egy fakanállal kikeverjük óvatosan a habbal, hogy ne törjön össze.
  3. Egy kivajazott, lisztezett formában kisütjük.
  4. Megfőzzük a vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni, közben kevergessük, hogy ne legyen csomós.
  5. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a megmaradt 10 dkg darált diót.
  6. Az összeállítás: A diós piskótát kettévágjuk, majd a krém felével megtöltjük. A tészta másik felét ráhelyezzük a torta tetejére, megkenjük a megmaradt krémmel, majd díszítjük dióval és csokidarával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6

Egyszer elrontottam, a pudingom csomós lett, mert nem kevergettem kihűtéskor, de nem ért veszteség, mert csináltam másikat.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!