r
Nosalty Logó

Diótorta meggyel rétegezve -Diós-meggyes torta 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diótorta meggyel rétegezve -Diós-meggyes torta 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

512
Kalória
8.8g
Fehérje
40.4g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
35.3g
Víz
135.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
26.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    413.6 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4554.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 6127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük. A fehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk.
  2. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük.
  3. A tojássárgás krémbe a tojáshabot, majd a rumot és a lisztes, sütőporos diót óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd világosra sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk.
  5. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és nagyon óvatosan, kislángon, folyamatos keveréssel besűrűsítjük, majd kihűtjük.
  6. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a rumot, a vaníliás cukrot és a főzött alapot. Alaposan kikeverjük.
  7. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel. A tetejére csokimázat készítünk a csokiból és a vajból.
  8. Pár órára a hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

A férjem kapta egy munkatársától ezt a receptet. Ilyen még nem történt, ki kellett, hogy próbáljam!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!