r
Nosalty Logó

Diótorta meggyel rétegezve -Diós-meggyes torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta meggyel rétegezve -Diós-meggyes torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    413.6 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4554.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 6127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük. A fehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verünk.
  2. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük.
  3. A tojássárgás krémbe a tojáshabot, majd a rumot és a lisztes, sütőporos diót óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd világosra sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk.
  5. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és nagyon óvatosan, kislángon, folyamatos keveréssel besűrűsítjük, majd kihűtjük.
  6. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a rumot, a vaníliás cukrot és a főzött alapot. Alaposan kikeverjük.
  7. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel. A tetejére csokimázat készítünk a csokiból és a vajból.
  8. Pár órára a hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13265
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 27.

Ajánló

Az eredeti recept szerint nincs a töltelékben meggy, a tetejére nem csokimáz kerül, hanem diószemek díszítésnek, az oldalát pedig darált dióval hintjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kapta egy munkatársától ezt a receptet. Ilyen még nem történt, ki kellett, hogy próbáljam!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...