r
Nosalty Logó

Diótorta GastroBrix konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta GastroBrix konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.6 g

Zsír

  • Összesen
    1149.7 g
  • Telített zsírsav
    375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    461 g
  • Koleszterin
    5024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11079.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1739 mg
  • Foszfor
    5429 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    825 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1536 micro
  • Kolin:
    3498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5042 micro
Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. 12 tojássárgáját 12 evőkanál cukorral kikeverjük, majd 12 evőkanál darált diót és 6 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá.
  2. Végül felváltva adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét és 2 evőkanál réteslisztet.
  3. Alaposan kivajazunk egy tortaformát (24 cm), és beleöntjük a tésztát.
  4. Úgy sütjük, mint a piskótát. (Én kb. 50 percig sütöttem 180 fokon.)

Krém

  1. 1 dl tejet 10 evőkanál cukorral felforralunk, és 50 dkg darált diót beleforgatva még egy percig tűzön hagyjuk.
  2. 50 dkg vajat 8 evőkanál porcukorral és 8 tojássárgával habosra keverünk. 12 dkg étcsokoládét belereszelünk, végül a kihűlt édes dióval összekeverjük.
  3. Egy narancs héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

Díszítés

  1. A kisült tésztát 3 rétegre vágjuk, krémmel megtöltjük.
  2. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk krémmel, majd darált dióval meghintjük. Dióbéllel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5261
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyukám egy régi újságból vágta ki ezt receptet, lakodalmas tortának írták. Macerás elkészíteni, de megéri. Igazi diós remekmű!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...