r
Nosalty Logó

Diós varázs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Diós varázs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 7631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    487.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.2 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 7631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 478 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. (Ha nagyon ragadna, lisztet teszünk még hozzá.)
  2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
  4. Megkenjük lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
  5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még két lapra való mennyiség maradjon belőle.
  6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
  7. A legutolsó lapot a negyediket, csak szurkáljuk.
  8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul kissé.)
  9. Ha megsült, tortabevonót kenünk a tetejére.
  10. Hűtőben állni hagyjuk 1 órát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25453
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

A cukor mennyiségeket én tapasztaltam ki, nekünk ilyen édesen kiváló. Aki szereti az édességet, az persze tehet bele több cukrot, és lekvárral is vastagabban megkenheti. A tetejére aki ügyes, csokimázat is készíthet, nekem a tortabevonó egyszerűbb. Valóban nem kell bele tojás, a tejtől fog összeállni! Finom, puha lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik haverom anyukája kínált meg először ilyen sütivel, és íme, én is kipróbáltam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...