Diós vajaskifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10 kcal
-
4g rum9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
A kiflik külsejére
Összesen
1200
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g rum37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g kardamom2 kcal
A kiflik külsejére
Összesen
4806
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
41.8g finomliszt152 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
A kiflik külsejére
Összesen
401
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1200
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2442.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 129.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
4806
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
401
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. 20 percig kelni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos lesz. Ismét 20 percig kelesztjük.
- A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokból alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
- A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba, és kifelé feltekerjük.
- A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, további 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8927
- Feltöltés dátuma: 2010. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom sütemény. Ebből az adagból kb. 36 db kifli lesz.