r
Nosalty Logó

Diós szelet Ntakacsolga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Diós szelet Ntakacsolga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 2029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.4 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 6086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a margarinnal, tojásokkal, cukorral.
  2. Kettévesszük, az egyik felébe 2 ek kakaópor kerül, a másikba a darált dió.
  3. Először a kakaósat nyújtjuk ki, egy közepes tepsi méretűre, majd a tepsibe simítjuk. Megkenjük baracklekvárral, majd rárakjuk a kinyújtott diósat is.
  4. Forró sütőben megsütjük. A tetejére csokit is önthetünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6440
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós szelet Ntakacsolga konyhájából
Németi Olga 105 recept

Ezt a receptet egy kis füzetből szedtem. A füzetke, aminek a címe: Finomságok kiskönyve, pedig egy kedves rokon - Tóth Csilla - összeállítása, és akkor kaptam, amikor meglátogatták Balázs babát. Sok kipróbált édes, és sós süti, és desszert recept van benne, szép papírra nyomtatva, klasszul összefűzve, az elején egyedi kis díszítéssel. Bevallom, irigylem az ötletért, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe :-D.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...