Diós szelet Ntakacsolga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
2029
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
46 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
6086
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
26.5g finomliszt96 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
18.9g margarin136 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
13.6g cukor53 kcal
-
15.1g dió99 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
7.6g sárgabaracklekvár21 kcal
-
7.6g csokoládé41 kcal
Összesen
459
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2061.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.1 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 735 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
2029
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 378.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6184.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1297 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 667 mg
-
Foszfor 2836 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 621.4 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1575 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
6086
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
459
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
2 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a margarinnal, tojásokkal, cukorral.
- Kettévesszük, az egyik felébe 2 ek kakaópor kerül, a másikba a darált dió.
- Először a kakaósat nyújtjuk ki, egy közepes tepsi méretűre, majd a tepsibe simítjuk. Megkenjük baracklekvárral, majd rárakjuk a kinyújtott diósat is.
- Forró sütőben megsütjük. A tetejére csokit is önthetünk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6440
- Feltöltés dátuma: 2012. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Ezt a receptet egy kis füzetből szedtem. A füzetke, aminek a címe: Finomságok kiskönyve, pedig egy kedves rokon - Tóth Csilla - összeállítása, és akkor kaptam, amikor meglátogatták Balázs babát. Sok kipróbált édes, és sós süti, és desszert recept van benne, szép papírra nyomtatva, klasszul összefűzve, az elején egyedi kis díszítéssel. Bevallom, irigylem az ötletért, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe :-D.