Diós stangli
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
2756
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 154.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.6 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
2756
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
439
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A diót, a cukrot kimérjük. Belereszeljük a citrom héját, és az 1 egész tojással összegyúrjuk. Ha kicsit ragad, dolgozzunk bele kevés diót.
- Kevés darált diót szórjunk a deszkára, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságra, derelyevágóval felvágjuk.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- A tojásfehérjét a porcukorral, csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és megkenjük a stanglikat. Nyomózsákkal is rányomhatjuk a habot, úgy még sokkal mutatósabb lesz.
- Előmelegített sütőben kb. 150 fokon, szinte csak szárítjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 26117
- Feltöltés dátuma: 2014. január 07.
Ajánló
Sütésnél vigyázni kell, csak szárítsuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Borbás Marcsi műsorában láttam elkészíteni ezt az édességet. A külsőn van még mit javítani, de legalább finom lett.