r
Nosalty Logó

Diós répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
voti75
Diós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18452 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 6459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt sárgarépát a tojásokkal, a cukorral és az olajjal elkeverjük.
  2. A diót és a lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval.
  3. Összevegyítjük a két keveréket, és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a répatorta-masszát.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a répatortánk, ha nem ragad a közepébe szúrt tűre tészta, akkor kivehetjük a sütőből. A kihűlt torta tetejét megporcukrozzuk és díszítjük.
  5. Tipp: Ha úgy érzed, hogy jobban szeretnéd krémesen tálalni a répatortát, akkor mascarponés tortakrémet javaslok bele. Ehhez 25 dkg mascarponét keverj ki 7 dkg porcukorral és egy narancs levével, majd töltsd az elvágott tortaalapba. Ez a krém remekül illik a répatortához. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1173
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 10.

Receptkategóriák

Diós répatorta
voti75 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...